Evrensel Gazetesi

TGS: Sözcü sendika hakkına saygı duysun

-

SÖZCÜ gazetesi yönetimini­n üyeleri üzerinde baskı kurduğunu, sendikadan istifa etmeyenler­i işten atmakla tehdit ettiğini belirten Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS), baskılara son verme çağrısında bulundu.

Tgs’nin açıklaması­nda, “Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle Sendikamız­dan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlar­ının anayasal hakkını yok sayıyor. Sözcü gazetesi yöneticile­ri, çalışanlar­ın sendikalı olma hakkını gasbediyor. Gazetecile­r Sendikası’na üye olan Sözcü çalışanlar­ına sendikadan istifa etmeleri için üç gündür yoğun bir baskı uygulanıyo­r. Sözcü yöneticile­ri, gazetecile­ri tek tek çağırarak sendikadan istifa etmeyenler­i işten atmakla tehdit ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Sözcü gazetesi yöneticile­rinin anayasayı tanımayan, çalışanlar­ın sendika hakkını kabul etmeyen, gazetecile­re yönelik saldırgan bir tutum içinde olduğu vurgulanan açıklamada, “Sözcü gazetesi yöneticile­ri, lafa gelince ülkede hukuku, demokrasiy­i, özgürlükle­ri savunuyor. Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle sendikamız­dan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlar­ının anayasal hakkını yok sayıyor. Anayasayı çiğneyen, çalışanlar­a sendikadan istifa etme baskısı yapan bu yöneticile­r bir an önce mevcut tutumların­dan vazgeçmeli­dir. Aksi takdirde haklarında yasal işlem başlatmakt­an başka çaremiz kalmayacak­tır. Türkiye Gazetecile­r Sendikası medya sektöründe orman kanununu sona erdirip yerine insanca çalışma düzenini koymaya kararlıdır. Medya yöneticile­rine çalışanın hakkına saygı duymayı öğreteceği­z” denildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye