Evrensel Gazetesi

AYDIN: SÜREÇ OLAĞAN DEĞİL

-

YARGITAY Başsavcılı­ğı’nın jet hızıyla dosyayı incelemeye alarak mütalaa vermesini Mezopotamy­a Ajansı’na değerlendi­ren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, “Bu kadar hacimli, bir dosyanın bu kadar hızlı bir şekilde ilerlemesi sürecin olağan olmadığını gösteriyor zaten başlı başına” diye belirtti.

‘GİDİŞAT SEÇİMLE İLGİLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’

Yargıtay’ın yerleşik uygulaması­nda tutuklu dosyaların öncelikli olduğunu, davada tutuklu kimse olmadığı halde dosyanın hızlı bir şekilde ele alınmasına ilişkin kuşkuların­ı dile getiren Aydın, şunları söyledi: “Hal böyleyken kısa bir süre içerisinde Cumhuriyet Savcısı’nın tebliğ namesini hazırlamas­ı zaten olağanüstü bir sürece işaret ediyor. Bunun seçimle ilgisi var mı yok mu bilemeyiz, ancak gidişat öyle gözüküyor. Ama daha önce istinaf kararında 24 Haziran seçimlerin bir ay öncesine tekabül etmişti. Yine aynı şekilde önümüzdeki Mart ayında bir seçim var ve yine bu dosya gündeme geldi. Dolayısıyl­a bağlantı yok diyemeyiz. Maalesef bir olağan üstü bir süreç göze çarpıyor. Seçim mi ya da başka plan ve hesaplar mı var bilemeyiz. Ama bir olağan üstü süreç olduğu kesin.”

‘BENZER DOSYALAR BERAATLE SONUÇLANDI’

Davanın FETÖ’CÜ hakimler, polisler, savcılar tarafından başlatılan bir senaryo olduğunu söyleyen Cihan Aydın, benzer şekilde FETÖ kumpasıyla hazırlanan Balyoz, Ergenekon ve Aziz Yıldırım davalarını­n beraatla sonuçlandı­rılırken, bu ve benzeri davalara ceza verildiğin­i ifade etti.

Aydın, cezaların onanması durumunda davayı Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacakl­arını sözlerine ekledi.

 ??  ?? Cihan Aydın
Cihan Aydın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye