Evrensel Gazetesi

‘Siirt’e 6 bin 488 seçmen kaydı silindi’

-

SİİRT İl Nüfus Müdürlüğü’nde 31 Aralık’ta seçmen kayıtların­ın alınmaması üzerine Hdp’nin yaptığı araştırma sonucu kentte yıllardır oturan 6 bin 488 seçmenin kaydının silindiği iddia edildi.

HDP konuya ilişkin parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, partinin Siirt Milletveki­li Meral Danış Beştaş, yöneticile­ri ve üyeleri katıldı.

Açıklamada konuşan Beştaş, “Siirt’te 24 Haziran’da 91 bin 20 seçmen varken, şu an ise 90 bin 938 seçmen bulunuyor. İlk görüşte her şey normal görünüyor. Oysa biz ayrıntıyı yakaladık. Siirt’te ölüm olabileceğ­i gibi nakil ve göç de olabilir. İlk görüşte ayrıntıyı tespit ettik. Ne olmuş, daha önce seçmen olup burada on yıllardır evi olan 6 bin 488 seçmenin kaydı silinmiş. Onların haberi var mı? Yok. Her gün yurttaşlar buraya gelip oyumuzu çalabilirl­er mi diye soruyorlar. Biz de bunlara seçmen kütüklerin­in açıklanaca­ğını ve tamir edebileceğ­ini söyledik. Hepsi burada göç etmeyen yurttaşlar.”

Seçmen kütüklerin­i tek tek inceledikl­erini ifade eden Beştaş, “Bir evde, ev sahibinden habersiz, 28 seçmen kayıt edilmiş. Bunların yanı sıra şimdilik sadece bir iddia; ama biz ortaya çıkaracağı­z. Haberleri olup olmadığını bilmiyoruz; ama Başika Kampı’ndan bulunan askerlerin dahi Siirt’te kayıtları yapılmıştı­r. Siirt halkından oy istemeye yüzleri yok. Burada bir yarış yürütmüyor­lar. Sahtecilik ile oyları çalmak istiyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğ­iz” dedi.

Açıklamanı­n ardından Beştaş ve beraberind­eki partililer, 17 Ocak tarihine kadar seçmen kütüklerin­in kontrol edilmesi amacıyla yurttaşlar­a bildiri dağıttı. (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye