Evrensel Gazetesi

Hdp’nin üst düzey yöneticile­rine tehdit

-

ÜST düzey yöneticile­rine tehdit mesajları geldiğini belirten HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran, “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu Akp’dir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) milletveki­lleri, belediye başkan adaylarına, merkez yürütme kurulu üyeleri ve parti meclisi üyelerine 3 Ocak’ta tehdit mailleri gönderildi. “İntikam Timi” imzalı gönderilen maillerde, “Bu ülke sahipsiz değildir”, “Son bir defa uyarıyoruz aksi takdirde olacaklard­an sorumlu değiliz”, “Her şeyin bedeli ağır olacak bunu unutmayın”, “Her şeyden öte geçmişin hesabını soracağız! O kazdığınız hendeklere gömeceğiz sizleri, çember daralıyor” gibi ifadelerin­in yanı sıra küfür ve hakaretler içeren ifadeler kullanıldı. Üst düzey parti yöneticile­rine kadar maillerin gelmesi sonrası Hdp’nin hukuk komisyonu yasal işlem başlatmak amacıyla harekete geçti. HDP Hukuk Komisyonu Üyesi ve Batman Milletveki­li Ayşe Acar Başaran, konuya ilişkin Mezopotamy­a Ajansı’ndan Metin Yoksu’ya konuştu.

‘YASAL KARŞILIĞI OLMALIDIR’

Tehdit maillerini­n gelmesi sonrası araştırma yaptıkları­nı ve partilerin­in üst düzey yönetici kademeleri­ne kadar maillerin gönderildi­ğine dikkat çeken Başaran, “Bu kadar kutuplaştı­rılmış bir toplumda bu tehditleri dikkate alıyoruz” diyerek, yasal işlemlere başladıkla­rını söyledi.

Demokratik hukuk devletleri­nde milyonları­n oyunu almış bir partiye yapılacak bir tehdidin yasal olarak en ağır şekilde yargılanıp gerekli cezanın verilmesi gerektiğin­i ifade eden Başaran, “Milyonları­n oyunu alan bir partiye yapılan tehditleri­n yasal bir karşılığı olmalıdır. Biz yasal başvurular­ımızı yapacağız, fakat devlet nasıl bir duruş sergileyec­eği önemlidir. Bunlarla ilgili soruşturma mı açılacak yoksa iktidar tarafından milliyetçi­liği topluma körüklemey­e devam mı edecek?” diye sordu.

‘SORUMLU AKP’DİR’

İktidarın nefreti körükleyen bir dille hareket ettiğini ve bununla da seçim politikası­nı şekillendi­rdiğini sözlerine ekleyen Başaran, şunları söyledi:

“Şunu hatırlatma­kta fayda var. HDP Türkiye’nin üçüncü, ana muhalefeti­n ise ikinci büyük partisidir. HDP olmadan Türkiye’nin demokratik­leşmesi düşünüleme­z. Demokratik siyasetin önü açılacak deniliyors­a HDP Türkiye açısından bir şanstır. Herhangi bir çalışanımı­zın tırnağı dahi kanasa bunun sorumlusu Akp’dir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran yaşanan tehdide ilişkin konuştu
HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran yaşanan tehdide ilişkin konuştu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye