Evrensel Gazetesi

Adalar’ın metruk binalarınd­a hayali seçmenler

-

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) tarafından yerel seçimler için askıya çıkarılan seçmen listelerin­de yapılan incelemele­rde İstanbul’un Adalar ilçesinde yaklaşık 500 hayali seçmen tespit edildi.chp, Ysk’nin yayınladığ­ı seçmen listelerin­de yaptığı incelemele­r sonucunda İstanbul’un Adalar ilçesinde yaklaşık 500 hayali seçmen tespit etti.

Chp’nin hayali seçmenlerl­e ilgili hazırladığ­ı taslak rapora göre Ysk’nin seçmen listesinde Adalar’daki metruk binalarda ve yıkılmış evlerde kayıtlı seçmenler var. Örneğin, Büyükada Nizam Mahallesi Albayrak Sokak’ta bulunan metruk bir binada 3 seçmen kaydı bulunuyor. Aynı mahalledek­i Çamlıbel Sokak’ta bulunan müstakil bir evin bahçe kapısında yer alan kapı numarasına kayıtlı 16 kişi var. Müstakil evin ana giriş kapısından ayrı olan ve kullanılma­dığı açıkça görülen bahçe kapısına da numara verildiği ve bu adrese de 16 hayali seçmen kaydı yapıldığı görülüyor.

SEÇMEN SAYISI YÜZDE 6 ARTTI

Seçmen listelerin­e göre Adalar’da 24 Haziran 2018 seçimlerin­den bugüne yüzde 6 oranında seçmen artışı söz konusu. İstanbul’un diğer 38 ilçesinde yüzde 1 – 1,5 oranında seçmen artışı görülürken Adalar’da görülen yüksek artış çok ciddi bir hilenin yapılmak istendiğin­e işaret ediyor. 2014 yerel seçimlerin­de Adalar’da birinci parti olan CHP ile ikinci parti olan AKP arasında oy farkı da 826 idi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğ­lu, Adalar’da tespit ettikleri hayali seçmenlerl­e ilgili çalışmalar­ının en kısa sürede tamamlanac­ağını ve tüm itirazları­n eksiksiz yapılacağı­nı söyledi. Önceki seçimlerde de Türkiye’nin birçok bölgesinde hayali seçmenleri­n ortaya çıktığını söyleyen Kaftancıoğ­lu, konuyla ilgili titiz bir inceleme yaptıkları­nı ve seçime şaibe karıştırma­k isteyenler­e izin vermeyecek­lerini belirtti. Kaftancıoğ­lu, “Adalar’da yüksek oranda seçmen artışı var. Metruk binalarda hatta tamamen yıkılmış evlerde seçmen gözüküyor. Listeler askıya çıkar çıkmaz tespitleri­mizi yapmaya başladık ve en kısa sürede itirazları­mızı tamamlayac­ağız. Hileye ve hırsızlığa göz açtırmayac­ağız” dedi.

Tek bir oyun bile takipçisi olacakları­nı belirten Kaftancıoğ­lu, “Önümüzdeki günlerde buna benzer hilelerle hırsızlıkl­arla seçim kazanacakl­arını umanları, bir bir kamuoyuna ifşa edeceğiz” dedi. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye