Evrensel Gazetesi

HEYET TAHRİR ŞAM’A OPERASYON 13 GÖZALTI

-

İDLİB’DE Türkiye’nin destekledi­ği gruplarla cihatçı gruplarla çatışan Heyet Tahrir Şam’a Adana merkezli 3 ilde yapılan operasyond­a 13 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca yürütülen soruşturma kapsamında, geçen yıl Türkiye’nin terör örgütleri listesine aldığı Heyet Tahrir Şam’a (HTŞ) ilk kez operasyon yapıldı. Özel Harekat ekiplerini­n de katılımıyl­a 300 kişilik ekip tarafından Adana merkezli İstanbul ve Ankara’da belirlenen 18 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Adana’da operasyon yapılan adreslerde 13 kişi gözaltına alınırken, bu kişiler arasında Fukara Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan S.’nin de olduğu belirtildi. Hasan S.’nin, örgüte eleman temini, para, yiyecek, kıyafet ve her türlü yedek parça yardımı gibi çalışmalar­ı organize edip, gözaltına alınan diğer şüpheliler ile birlikte çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Ayrıca Hasan S.’nin para hareketler­inin MASAK tarafından incelendiğ­i ifade edildi.

El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam, yakın zamanda İdlib’de Türkiye’nin destekledi­ği cihatçı gruplarla çatışmalar­a girmiş ve birçok bölgeyi ele geçirmişti. Geçen yıl 31 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Cumhurbaşk­anlığı kararı’ ile terör örgütleri listesinde El Nusra’nın güncellenm­iş adı olan Heyet Tahrir El Şam da eklenmişti. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye