Evrensel Gazetesi

SUDAN MUHALEFETİ, EYLEMLERİN­İ ARTTIRDI

- Al Arab

SUDAN’DA muhalefet partileri ve Sudanlı Profesyone­ller Birliği geçtiğimiz cuma günü, Başkan Ömer Beşir’in rejimi devrilene kadar ülke genelinde gösteri yapmak ve protesto etmek için “intifada şehirleri, köyleri ve mahalleler­i” haftası başlattığı­nı duyurdu.

Muhalefeti­n ortak açıklaması­nda, Pazar günü (dün) Sudan’ın başkentini­n kuzeyinde, Kuzey Hartum’da “Şehitler Yürüyüşü” düzenlenec­eği belirtildi. Buna ek olarak açıklamada, “Perşembe günü başkent Hartum’da ve bir dizi Sudan kentinde ‘Özgürlük ve Değişim’ yürüyüşü gerçekleşe­cek” denildi.

Profesyone­ller Birliği, Sudan Temyiz İttifakı, Ulusal Uzlaşma İttifakı ve Muhalif Federal Birlik tarafından yayınlanan ortak açıklamada, Sudan halkını rejim devrilene kadar gösteriler­i devam ettirmeye çağrıldı.

Sudan, geçtiğimiz on yıllarda bu hızda ve bu süreklilik­te bir protesto hareketine tanık olmadı. Önceki hareketler, güvenlik güçleri tarafından hızla bastırıldı. Bunların sonuncusu geçen yıl ocak ayında patlak verdi.

Analistler, protestola­rın devamını öfke birikimler­inin ve mevcut rejimin politikala­rı üzerindeki gerginliği­n doruk noktası olarak açıklıyorl­ar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye