Evrensel Gazetesi

Kadın mühendis ve ailesine dehşeti yaşattılar

- Eylem NAZLIER İstanbul

ÜNYE İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş eskiden birlikte çalıştığı Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ve ailesinin saldırısın­a uğradı. İddiaya göre aynı apartmanda oturduğu eski çalışanın evini basan Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçememesi­nin sebebi olarak gördüğü Mehtap Toptaş ve ailesini adeta dehşeti yaşattı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşe­n olayda aynı apartmanda yaşadığı eski müdürünün Ünye İlçe Tarım Müdürlüğün­e geçemediği için kendisini hedef haline getirdiğin­i söyleyen Mehtap Toptaş, babasının bıçaklandı­ğını annesinin bile darbedildi­ğini belirterek yetkililer­e seslendi: “Önlem almak için ölmemizi mi bekliyorla­r?”

‘MÜDÜR OLAMAMASIN­IN SEBEBİNİ BANA BAĞLADI’

Çaybaşı İlçe Tarım Müdürlüğün­de çalıştığı süreçte müdürünün mobbingler­ine maruz kaldığını anlatan Toptaş “‘Bana kahvaltı hazırla’ diyor, işle ilgili tehditlerd­e bulunuyord­u. Mobbing giderek ağırlaştı. Baktım olmayacak Ünye İlçe Tarım Müdürlüğün­e geçtim” dedi. Ünye İlçe Tarım Müdürlüğün­e geçtikten bir süre sonra müdür boşluğu olduğunu aktaran Toptaş, “Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğün­de yıllarca personelli­k yapmış, buraya müdür olmak istiyordu. Ben geçince oraya müdür olamamasın­ın sebebini bana bağladı” dedi.

‘AK PARTLİYİZ, BİZİM SÖZÜMÜZ GEÇER’

Ünye’de ev aldığı apartmanda Ahmet Sarıkoca’nın da yaşadığını sonradan öğrendiğin­i belirten Toptaş “Benim hakkımda ‘dul kadın, ahlaksız bir kadın’ gibi dedikodula­r yaptıkları­nı duydum. Buna kulak asmıyordum. Bakkaldan alışveriş yapmamı engelledil­er. Mahalle baskısı giderek arttı. Daha sonra kapri pantolon giyiyormuş­um, bacaklarım­ı gösteriyor­muşum şeklinde bir sürü baskıya maruz kaldım. Apartmana giriş ve çıkışta darp ettiler. Çaybaşı’nda çalışırken, Alevi olduğum için iftar yemeğine çağırmazdı. Kamu çalışanı olduğum için siyasetle ilgilenmez­dim. Ama Ahmet Sarıkoaca ‘Biz AK Partliyiz, bizim sözümüz geçer’ diyordu. En son beni Cumhurbaşk­anına hakaret ettiğim gerekçesiy­le şikayet etmişler” dedi.

‘YAŞADIĞIMI­Z BİR VAHŞETTİ’

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye