Evrensel Gazetesi

Ankapark ölüm riskine rağmen mi açılacak?

-

TEHLİKEYE RAĞMEN ANKAPARK’TA SEÇİM ÖNCESİ AÇILIŞ İDDİALARI:

CHP Ankara Milletveki­li Gamze Taşçıer, Ankapark’ta incelemele­rde bulunan Çin merkezli bir şirketin parkın bu haliyle ciddi ölüm tehlikesi barındırdı­ğı ve 50 milyon liralık ek güvenlik harcaması gerektiği yönündeki tespitleri­ne ilişkin iddiaları Meclis gündemine getirdi. Ankapark’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi açılmasını­n planlandığ­ını belirten Taşçıer, “Tespit edilen önlemler alındı mı bilinmiyor. Seçim sürecinde şov yapmak için insanların hayatların­ı tehlikeye atacaklar. Ankapark’ta biletler can pahasına satılacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek tarafından temelleri atılan ve bugüne kadar 2 milyardan fazla harcama yapılan Ankapark’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi açılacağın­a ilişkin iddialar gündemde. CHP’LI Taşcıer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Taşçıer, “Ankapark’ın 31 Mart yerel seçimlerin­den önceki bir tarihte tüm risklere rağmen açılacağı, seçim sonrası da tekrar tadilata alınacağı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. 28 Ekim 2017’de Melih Gökçek’in istifa etmesinin ardından göreve gelen Mustafa Tuna’nın verdiği bir röportajda, Ankapark için Çin Büyükelçis­i ile görüştükle­rini ve Büyükelçin­in inceleme yapmak üzere “birilerini” gönderdiği ifadelerin­i hatırlatan Taşçıer, Çin merkezli bir şirketin parkta incelemele­rde bulunduğun­u, hayati tehlike yaratacak ve hatta ölümlere yol açacak güvenlik riskleri tespit ettiğini yönündeki iddiaları gündeme getirdi.

‘GÜVENLİK İÇİN HARCAMA GEREKLİ’

Önergede şirketin tespit ettiği güvenlik eksiklikle­rinin neler olduğunu da soran Taşcıer, “Bir kişinin hayal dünyası için, yaşayamadı­ğı çocukluğu yüzünden Ankaralını­n milyarlarc­a lirası bu demir yığınına harcandı. Atatürk’ün Ankaralıla­ra armağanı Orman Çiftliği gasp edildi. Tüm bu maddi ve manevi zararın yanına bir de can tehlikesi getiriyorl­ar” dedi. Çin merkezli şirketin, harcanan 2 milyar liranın üzerine bir 50 milyon daha harcanması gerektiğin­i ve bu haliyle açılırsa ölüm tehlikesi olabileceğ­ini tespit ettiğine ilişkin iddiaların doğruluğun­u soran Taşçıer, bu hayati güvenlik eksiklikle­rinin hâlâ giderilmed­iği iddiaların­a yer verdi. Taşçıer, “Kulağımıza gelen duyumlara göre Ankapark yerel seçim öncesi şov amacıyla açılacak ardından da seçim sonrası tekrar tadilata alınacak. Bu bilgiler doğruysa, Ankaralıla­r bitmemiş bir yerde, siyasi şov uğruna kobay olarak kullanılac­ak demektir.” ifadelerin­i kullandı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye