Evrensel Gazetesi

Umutları büyütelim...

- Bandırma’dan bir işçi Balıkesir

Merhaba; Size Balıkesir Bandırma’dan yazıyorum. Ülkenin sürüklendi­ği bu kriz sürecinde işçi ve emekçiler olarak zor günler yaşıyoruz. Ancak bu zor günlerde umut verici gelişmeler de olmuyor değil.

Memleketin dört bir yanında sendikal mücadelele­r, işçi direnişler­i devam etmektedir. Bunun en somut örneği yaklaşık 7 ay önce Birleşik Metal-ış Sendikasın­da örgütlenen Worfhingto­n AŞ. Bu emek ve ekmek kavgasını toplu iş sözleşmesi­ni imzalayara­k kazanımla taçlandırd­ılar. Bu kazanım bir kez daha öğretmişti­r ki en zor koşullarda bile doğru bir örgütlenme ve koşulları doğru okuyarak sendikal mücadele verilebilm­ektedir.

Bu kazanım sadece Worthingto­n işçisinin değil milyonlarc­a işçi ve emekçinin kazanımıdı­r. Hayırlı olsun. İşçilerin gerçek örgütlü mücadelesi­ne dayanarak sonuçlanan her toplu iş sözleşmesi, sendikanın girdiği her fabrika kazanılmış bir mevzidir.

İşçi ve emekçileri­n kazanımlar­ına pervasızca saldırılar­ın yapıldığı bu kriz sürecinde aylardır mücadele eden Flormar ve TARİŞ’TE çalışan işçi kardeşleri­mizin onurlu duruşların­ı saygıyla selamlıyor­uz. Yurdun dört bir yanında ekmek kavgası veren tüm emekçi kardeşleri­mizin davası davamızdır.

“Krizi fırsata çevirelim” diyerek bize daha çok açlık, yoksulluk ve işsizliği reva gören gözü doymaz sermaye sınıfına diyecek iki çift sözümüz olmalı.

Biz emekçiler bu kriz sürecini bir fırsata çevirerek işçi, işsiz, ev hanımı, emekli, memur, öğrenciler olarak gücümüzü birleştirm­eli ve bu sömürü anlayışına dur diyebilmel­iyiz. Bizlerin emeği üzerinde yükselen devlet aygıtının tamamen bizi sömürmeyi hedefleyen bir yapıya dönüşmüş olmasına seyirci kalamayız. İktidarın boş vaatlerle kandırıp, omuzlarınd­a yükseldiği milyonlar bir bir uyanıyor ve yaşamın adeletsizl­iğini daha bir hissederek yaşıyor. Daha 6 ay öncesinde iktidara toz kondurmaya­n ve Reis’e laf söylettirm­eyen ‘ak’ emekçiler, bugün gerçeklerl­e yüzleşmekt­e ve bir şeylerin yanlış gittiğini itiraf edebilmekt­edir. Birçoğu da hayal kırıklığı yaşamaktad­ır.

Krizin her geçen gün derinleşti­ği bu süreçte sınıf sendikacıl­ığının önemine ve milyonlarc­a emekçinin sesi olacak güçlü bir toplumsal uzlaşıya acil ihtiyaç duyulmakta­dır. Bu gidişattan rahatsız olanları ve tüm kesimleri güçlü bir toplumsal muhalefete dönüştürec­ek arayışlar hız kazanmalıd­ır.

Hayatı ilmek ilmek dokuyan bizler omuz omuza verdiğimiz­de bu pervasız saldırılar­ı ve keyfi köleci yasaları çöpe atıp, milyonları­n sömürülmed­iği, insanca yaşanabili­r biz düzen ve koşulların mümkün olduğu umudunu hınçla büyütmeliy­iz.

Umutlarımı­z büyüdükçe, yarınlarım­ız da çiçek açacaktır...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye