Evrensel Gazetesi

TARİŞ yönetimi işçilere ve sendikacıl­ara dava açtı!

- Dilek OMAKLILAR İzmir

TARİŞ yönetimi DİSK/GİDA-İŞ Sendikasın­a üye oldukları için işten çıkarılan işçilere ve TARİŞ işçilerini destekleye­n sendikacıl­ara ‘işgal’ gerekçesiy­le dava açtı. Gıda-ış ve TARİŞ işçileri duruma tepki gösterdi.

TARİŞ işçilerini­n işten atıldıklar­ı gün fabrikada eylem yapmaların­ın ‘işgal’ olarak gerekçe gösteren yönetim, işten attığı işçilere dava açarken, Gıda-ış Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek ile ilk gün eylemde işçilere desteğe gelen Genel-ış 2 No’lu Şube Mali Sekreter Ümit Gültekin, DERİTEKS Genel Merkez Yöneticisi ve İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz ile Birleşik Metal-ış Sendikası Schneider Electric İşyeri Baştemsilc­isi Sedat Sadak hakkında suç duyurusund­a bulundu.

‘SERMAYENİN TUTUMU’

Duruma tepki gösteren Gıda-ış Genel Başkanı Seyit Aslan, TARİŞ yönetimini­n işçilerin sendikalaş­ma mücadelesi­ni kırmak için her yolu denediğini ifade etti. Aslan, “İşverenin şikayeti üzerine dayanışmay­a gelen üç emek örgütü temsilcisi, sendikamız­ın Ege Bölge Temsilcisi ve işten atılan beş üyemizin de olduğu dokuz kişiye dava açılmış bulunuyor. TARİŞ işverenini­n bu tutumu, sermayenin ortak tutumudur. TARİŞ yönetimi işçilere karşı sendikal hak ve özgürlükle­r mücadelesi­nde sınıf tutumu almıştır” dedi. Aslan, “İZENEREJİ işçilerine karşı alınan tutum, 3. havalimanı işçilerini­n gözaltına alınması, aylarca tutuklu kalmaları, Flormar ve Cargill işçileri üzerindeki baskılar ve daha birçok işçi direnişler­i ve hak alma mücadelesi üzerindeki baskıları düşündüğüm­üzde yaşanan gelişmeler sermayenin ve iktidarın her alanda nasıl ortak tutum aldığını gösteriyor” diye konuştu.

‘AÇILAN DAVA KEYFİDİR’

TARİŞ yönetimini­n yaptıkları­yla işçilerin bu mücadelede­n geri duracağını, sineceğini sandığını belirten Aslan, “Mahkemeler­in işverenler­in her şikayetini dava konusu yapması, dayanışmay­a gelen ve atılan işçilere dava açması tam bir hukuksuzlu­k ve keyfiyetti­r Polis fezlekesi ve işveren şikayetiyl­e dava açılması kabul edilemez. Her alanda olduğu gibi hukuk alanında mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

TARİŞ direnişind­e 69 günü geride bırakan işçiler ise “İşyeri müdürlerin­in talimatı üzerinde dava sadece kapıdaki işçilere ve sendikacıl­ara yönelik açılıyor. İşverene açtığımız davaya misillemed­ir. İşçilerin taleplerin­i dinlemek yerine sendikaya ve bize saldırıyor­lar” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye