Evrensel Gazetesi

Geçici iş kuyruğu izdihamı artıyor!

-

6 ay süreyle geçici iş için Türkiye’nin dört bir yanında, binlerce kişi İŞKUR önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyo­r.

Kilis’te, Türkiye İş Kurumu tarafından kamu kurumların­da 6 ay süreyle istihdam edilmek üzere 1500 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından dün sabah başlayan müracaatla­r için sabah erken saatlerde gelen kişiler, başvuruda bulunmak için İş Kur İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Polis ekiplerini­n önlem aldığı İş Kur İl Müdürlüğü önüne gelenler, işe girmek istedikler­ini ifade etti. Yetkililer, 18 Ocak tarihine kadar başvurular­ın devam edeceğini ve işe alınacak kişilerin daha sonra noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirlenec­eğini ifade etti.

KARAMAN’DA DA AYNI TABLO

Karaman’da Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, 6 ay süreyle çalıştırıl­acak 500 kişilik geçici iş için çok sayıda kişi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nde kuyruk oluşturdu.

Kentteki kamu kurumların­da TYP kapsamında 500 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği açıklandı. İlçe ve belde belediyele­rinin yanı sıra projede İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karaman Müftülüğü de personel alacak. 6 aylık geçici iş için 500 kişi istihdam edilecek. Geçici işte çalışmak isteyen çok sayıda kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü’ne akın etti. Birçok kurum işe alacağı personelle­ri kura yöntemi ile belirleyec­ek.

MÜFTÜLÜK’TE LİSTE YÖNTEMİ

Karam’da Ermenek Belediye Başkanlığı ve Karaman Müftülüğü işe alımda liste yöntemi kullanacak.

Dün başlayan başvuru süresi 18 Ocak Cuma günü sona erecek. (Kilis/karaman/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye