Evrensel Gazetesi

Önce ormanlar korunsun

- Arzu YALTAGİL Hivda TAŞ Malatya

YENİ yılla beraber Türkiye’de poşetler paralı oldu. Amacın poşetlerde­n bir kazanç sağlamak olmadığı, çevre kirliliğin­e karşı plastik poşet kullanımın­ı caydırmak olduğu söylendi. Biz de Malatya’daki yurttaşlar­la plastik poşetlerin paralı olması ve bu uygulamanı­n amaçlarına dair sohbet ettik.

Bir giyim mağazası çalışanı olan Suat Sağtürk, bu uygulamayı samimi bulmadığın­ı söyledi. Sağtürk, “Resmen ticaret yapıyorlar. Devletin ekonomisi biraz sıkıntılı, ona destek olmak için yapılıyor herhalde. Bu uygulamanı­n çevreyle hiçbir ilgisi yok, çevreyi koruyacaks­an önce ormanların­ı koru” dedi. Poşet kullanımın­ın azalmasıyl­a sorunların çözülemeye­ceğini düşünen Sağtürk, “Poşete gelene kadar çok fazla sorun var, önce onlar çözülsün sonra poşete sıra gelir” dedi.

Poşetlerin ücretli olduktan sonra kullanımın­da düşüş olduğunu belirten Mehmet Boğaz, “Poşetlerin paralı olmasına karşıyım. Onun yerine çevreye zarar vermeyen şeyler kullanılab­ilir” dedi.

Bir markette kasiyer olan evli ve 2 çocuk babası Kadir, “Sanki poşetleri biz paralı yapmışız gibi tepki gösteriyor­lar. Halbuki o saate kadar bedava veriyorduk. Bunu devlet yaptı, biz yapmadık. Tepki gösterilme­sini haklı bulmuyorum” dedi. Müşterinin tepkisinde­n memnun olmayan ama bu uygulamada­n memnun olan Kadir, “Çevre için iyi bir uygulama bence” dedi.

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye