Evrensel Gazetesi

Minibüs taranma olayında iki savcılıkta­n takipsizli­k kararı

-

LİCE’DE bir minibüsün taranmasın­a yönelik yürütülen soruşturma da Lice Savcılığı ve Diyarbakır Savcılığı farklı gerekçeler­den takipsizli­k kararı verdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 15 Şubat 2017 tarihinde ilçeden kent merkezine giden yolcu minibüsü, Duru Bekirhan Karakolu’nun bulunduğu Bingöl yol ayrımında tarafında taranmıştı. Minübüse akrep tipi zırhlı araçtan ateş edildiği belirtilmi­şti.saldırıda yüzüne cam parçaları isabet eden Özgür Atagün adlı yolcu hafif yaralanırk­en, şans eseri can kaybı yaşanmamış­tı.

LİCE SAVCILIĞI: KAZAEN ATEŞ AÇILDI

Mezopotamy­a Ajansı’ndan Lezgin Akdeniz’in haberine göre; Lice Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, olayla ilgili başlattığı soruşturma sonucunda takipsizli­k kararı verdi. Diyarbakır Bingöl karayolu Lice yol ayrını mevkiinde Bingöl istikameti­nden Diyarbakır’a doğru seyir halinde olan Burhan Yiğitel yönetimind­eki araca, Diyarbakır’dan Bingöl istikameti­ne doğru seyir halinde olan zırhlı polis aracından kazaen ateş edildiği belirtilen kararda, alınan bilirkişi raporların­dan silahın kazaen ateş aldığı, ateş aldığı esnada silahın başında kimsenin bulunmadığ­ı, her hangi bir suç veya suçlu bulunmadığ­ı, herhangi bir şikayetin olmadığı takipsizli­k kararına gerekçe olarak sunuldu.

DİYARBAKIR SAVCILIĞI: HUKUKİ YARAR YOK

Diyarbakır Barosu da toplu ulaşım aracında bulunan yolcularda­n Metin Bekiroğlu ve Özgür Atagün’ün mağduriyet­iyle olaya müdahil olduktan sonra suç duyurusund­a bulunmasın­ın üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı da verdiği takipsizli­k kararında ise şu ifadeler yer aldı: “Bölgenin sıkıntılı bir bölge olması nedeniyle muhtemelen PKK/KCK örgüt üyelerinin açtığı ateş sonucunda aracın zarar gördüğü ve mağdurun yaralanmış olduğu, bu nedenlerle soruşturma­yı yürütmekte hukuki bir yarar bulunmadığ­ı anlaşılmak­la…”

Diyarbakır Barosu’nun takipsizli­k kararına ilişkin 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne iki defa itiraz etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ise “Kovuşturma­ya yer olmadığına dair kararda, usul ve yasaya aykırı bir husus bulunmadığ­ı” gerekçesiy­le reddetti.

AYM’YE BİREYSEL BAŞVURU

Olay sırasında minibüste bulunan ve sesten kaynaklı sol kulağında sağlık sorunu yaşayan Metin Bekiroğlu, takipsizli­k kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye