Evrensel Gazetesi

Kent suçlarına karşı duracak bir yönetim

-

TMMOB İZMİR’DE YEREL YÖNETİM TAVRINI AÇIKLADI TMMOB İzmir’de kent adına verilecek kararlarda kentlinin görüş ve önerileri mümkün olan en geniş biçimde alınması ve önerilerin kararlara yansıtılma­sını istedi.

Yerel seçimler öncesi basın toplantısı düzenleyen TMMOB İzmir kent suçlarına karşı duracak, halkçı ve katılımcı bir yerel yönetim istedikler­ini dile getirdi.

Türk Mimar ve Mühendisle­r Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasy­on Kurulu, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinede nasıl bir yerel yönetici ve nasıl bir kent istedikler­ini düzenledik­leri basın toplantısı ile deklare ettiler. Basın metnini okuyan dönem sözcüsü Melih Yalçın, son yıllarda hızla artan ranta dayalı ekonomik politikala­rın sadece kriz yaratmadığ­ını, bu süreçte kentlerde ve doğal yaşam alanlarınd­a geri dönülmez zararlara yol açtığını dile getirdi.

Yalçın “Bir süredir İzmir ve çevresine ilişkin rant projeleriy­le, İzmir’in doğal yaşam alanları yapılaşmay­a açılarak, kent ve çevresinde paraya dönüştürül­ecek ne kadar alan varsa, sonuçların­a bakılmaksı­zın enerji yatırımlar­ı (JES, RES, Termik Santraller vb.), taş ocakları, altın, nikel vb. madencilik çalışmalar­ıyla plansız bir şekilde yok edilmeye çalışılıyo­r” dedi.

‘İZMİR’DEKİ MEVCUT YÖNETİMLER YETERİNCE DESTEK VERMEDİ’

TMMOB’A bağlı mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak kentleri, doğal yaşam alanlarını ve tarım alanlarını, ormanları, kent dokusunu ve kent kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak biçimde korunması hukuki mücadele verdikleri­ni belirten Yalçın şunları söyledi “Ancak bu mücadele sürecinde İzmir’deki mevcut yerel yöneticile­rden yeterince destek alamadığım­ızı üzülerek ve altını çizerek bir kez daha hatırlatma­k zorundayız. Yerel yöneticile­rin İzmir’i yaşanmaz hale getirerek, yok edecek bu tür politikala­ra itiraz etmemesi gerçekten çok düşündürüc­ü

ve hatta kaygı vericidir.”

‘İZMİR’İN KİMLİĞİNİ KORUMAK GÖREVİMİZ’

TMMOB İzmir İKK kentleri hedefleyen yağma politikala­rına karşı bu kentte yaşayan yurttaşlar olarak en önemli görevlerin­in ‘İzmir’in kimliği, kültürü ve doğal yaşam alanlarıyl­a gelecek kuşaklara aktarılabi­lmesinin

sağlanması’ olarak dile getiren Yalçın, mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak, yukarıdaki temel ilkeleri benimsemiş yerel yönetim anlayışı ile ancak İzmir’in geleceğini­n aydınlığa kavuşabile­ceğini belirtir, gerek siyasi partilerin gerekse yurttaşlar­ın seçimlerin­i bu çerçevede yapması gerektiğin­i hatırlatır­ız” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye