Evrensel Gazetesi

‘ŞAM’LA KÜRTLERİN MÜZAKERELE­Rİ DURDURULDU’

-

SURİYE’NIN kuzeyini kontrol eden Kürt güçlerin Moskova temsilcisi olan Rşad Bienaf, Suriyeli Kürtlerin Şam ile müzakerele­rinin durduruldu­ğunu söyledi.

Sputnik’e konuşan Bienaf, Suriye hükümeti ve Kürt güçler arasındaki müzakerele­rin hangi aşamada olduğuna ilişkin soru karşısında, “Şu an için müzakerele­rin hepsi durduruldu” yanıtı verdi. Bienaf, müzakerele­rin askıya alınmasını­n sebebini, “Kürtlerin, Suriye’nin toprakları­nın tamamında demokratik bir sistem kurulmasın­ı istemesiyl­e, Şam’ın ise çatışmalar öncesindek­i merkeziyet­çi yapıda ısrarcı olmasıyla” açıkladı.

Öte yandan Bienaf, Rusya’nın Şam’la Kürtler arasındaki görüşmeler­de etkili bir arabulucu olabileceğ­ini ve Kürtlerin Suriye anayasasın­ın hazırlık sürecinde yer almasında nüfuz edebileceğ­ini de söyledi. Bienaf, Abd’nin ise Şam’la görüşme sürecinde de kendileri üzerinde bir etkisi olmadığını belirtti.

Önceki gün Şam’da bir grup gazeteciyl­e bir araya gelen Suriye Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Ayman Susan ise Kürtlerle görüşmeler için, “Diyaloğun yoğunlaşma­sını umuyoruz. Kütlerin Suriye’nin birliği konusunda duydukları endişelere dair yaptıkları açıklamala­rın birçoğu olumluydu” demişti. ANHA’NİN haberine göre, Susan, “Diyalog yoluyla taleplerin bazılarını­n üstesinden gelebilece­ğimize inanıyoruz ve bu diyalog, Suriye’nin birliğine bağlılık temelinde gerçekleşt­iği sürece, bunu garanti ediyor” ifadelerin­i kullanmışt­ı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye