Evrensel Gazetesi

‘Suriyeli mülteci açlıktan kendini yaktı’ iddiası

-

ÜRDÜN-SURIYE sınır bölgesinde bulunan El-rekban isimli mülteci kampında üç çocuğuyla çadırda yaşayan Suriyeli bir kadının intihar etmek için kendini yaktığı ileri sürüldü.

Birçok haber ajansının yer verdiği haberlerde, günlerce çocukların­a yiyecek bulamayan Suriyeli 28 yaşındaki Sündüz Fathallah isimli bir genç kadının kendini yakmaya çalıştığı, bu nedenle çadırın tutuştuğu ve müdahale edilerek çocuklarıy­la hastaneye kaldırıldı­ğı belirtildi. Aa’nın haberinde de Rekban mülteci kampı basın sorumlusu Ömer el-hımsi’nin, “kadının çocukların­ın açlığına dayanamaya­rak kendini yaktığı” iddiasına yer verilirken Suriye’deki cihatçı gruplara yakınlığı ile bilinen Suriye Gözlemevi ise intihar girişimi olmadığı, yangının çadırdaki ocaktan kaynaklı çıktığını ileri sürdü, kadının ve çocukların alevler nedeniyle yaralandığ­ı belirtildi. Öte yandan çocuklarda­n birinin bir aylık bebek olduğu öğrenildi.

Kamptaki sağlık sorumlusu Şukri Şihab ise kadının hayatta olduğunu ancak ağır yanıklar aldığını, tedavisini­n Ürdün’de sürdüğünü açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye