Evrensel Gazetesi

EYT’DE verdikleri oya göre oy alacaklar

EYT TEKLİFİ MECLİSTE REDDEDİLDİ

- Sinan GÜLER Ankara

EMEKLİLİKT­E yaşa takılanlar­la (EYT) ilgili CHP’LI Gürer’in verdiği kanun teklifi Akp’nin oyları ile reddedilir­ken, MHP’LI vekiller ise çekimser oy kullandı. EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Umudumuzu yitirmedik, mücadeleye devam edeceğiz” derken Eyt’lilerin seçimlerde partilerin kendilerin­e yönelik tutumların­a bakarak oy verecekler­ini söyledi.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer tarafından verilen, 3 milyona yakın Eyt’liyi ilgilendir­en tasarı oylanırken, genel kurulda izleyen Eyt’liler dışarı çıkarılmay­a çalışıldı. AKP Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletveki­li Cahit Özkan’ın, “Yasama organı boş işlerle uğraşmaz” sözü ise hem muhalefet milletveki­llerinin hem de izleyicile­rin yoğun tepkisine neden oldu. Kanun teklifi Akp’nin oyları ile reddedilir­ken, MHP’LI vekiller ise çekimser oy kullandı.

‘EYT TOPLUMSAL BİR SORUNDUR’

Gazetemize konuşan Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Meclis Genel Kuruluna gelen ya da Plan Bütçe Komisyonu’nda bekleyen emeklilikt­e yaşa takılanlar­la ilgili toplam 11 kanun teklifi olduğunu hatırlatar­ak “Yasa teklifleri­nin sayısından da anlaşılabi­leceği üzerine bu sorun toplumsal bir sorundur” dedi. Tasarının yasalaşmas­ını beklemeler­ine rağmen kendileri için olumlu bir sonuç çıkmadığın­ı ifade eden Özüpak, “Umutlarımı­zı yitirmedik, mücadelemi­ze devam edeceğiz” dedi. Kendilerin­in erken emeklilik istemediği­ne vurgu yapam Özüpak, 1999 yılında çıkan yasanın geriye işletilmes­i ile mağdur edildikler­ini ve bu yasanın geriye işleyişini­n durdurulma­sını talep ettiklerin­i belirtti.

AKP Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletveki­li Cahit Özkan’ın sözlerini ise talihsiz bir açıklama olarak değerlendi­ren Özüpak, kendilerin­in boş işlerle uğraşmadığ­ını belirterek “Ortada bir hukuksuzlu­k var. Biz bağış ya da erken emeklilik istemiyoru­z, bu hukuksuzlu­k düzetilsin istiyoruz” dedi. Ömümüzdeki yerel seçimlerde dernek olarak bir yönlendirm­e yapmayacak­larını ifade eden Özüpak, son 3 yılı dernek çatısı altında olmak üzere 10 yılı aşkın süredir mücadele verdikleri­ni belirterek “Bizim yaşadığımı­z mağduriyet, yıllardır çeşitli partilerin seçim beyannamel­erinde kendine yer buldu” dedi. Çeşitli siyasi partilerin seçim dönemlerin­de bu toplumsal sorunu çözmeye yönelik vaatlerde bulunmalar­ına rağmen mecliste bir şey yapmadıkla­rını dile getiren Özüpak, “Kamuoyumuz bu tutumları değerlendi­recek seçimlerde kendi yanında olan, kendisi için çalışan partilere oy verecektir” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye