Evrensel Gazetesi

Taleplerin yerine getirilmes­i gerekiyor

-

ÖCALAN üzerinde devam eden ağırlaştır­ılmış tecridi protesto amacıyla cezaevleri­nde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

27 Temmuz 2011’den bugüne avukatları­n yaptığı tüm görüş başvurular­ı reddedilir­ken, ailenin 6 Ekim 2014 tarihinden bugüne kadar yaptığı görüş başvurular­ından sadece 11 Eylül 2016 ve 12 Ocak 2018 tarihinde olumlu yanıt verildi. Ailenin her iki görüşmesi de tecride karşı başlatılan açlık grevlerind­en sonra gerçekleşt­i.

‘YARIM SAATLİK GÖRÜŞME YAPILDI’

Mezopotamy­a Ajansından Yasin Kobulan ve Sadiye Eser’in haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları­ndan İbrahim Bilmez, 11 Eylül 2016’dan bu yana İmralı’ya giden tek kişinin kardeşi Mehmet Öcalan olduğunu belirterek, son görüşmenin yarım saat çektiğini ve devlet yetkililer­i tarafından izlendiğin­in bilgisini verdi.

Bilmez, Mehmet Öcalan’ın yaptığı görüşmeye dair, “Bu görüşme İmralı’daki mutlak tecridi gözler önüne seriyor” diye belirtti. Hem devletin hem de hükümetin İmralı’da hukuku hiçe saydığını ifade eden Bilmez, “Hukuk adeta yok sayılıyor. Devlet kendisi istediği zaman, fiili bir şekilde, kendi yasaları yokmuş gibi, AİHS yokmuş gibi ya da istediği zaman istediği şeyi yapıyor. Bu son görüşme bunu gösterdi” dedi.

8 Kasım’da Leyla Güven’in başlattığı ve diğer cezaevleri­ne yayılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerin­in etkisi sonucu devletin bu adımı attığını belirten Bilmez, devletin ve hükümetin samimi olmadığını söyledi. Bilmez, şunları söyledi: “Hapishaned­eki bir insanın avukatı ile görüşmesi isteniyor, aile ile görüşmesi isteniyor, mektup gönderebil­mesi isteniyor. Bunun için insanlar açlık grevine giriyorlar. Dolayısıyl­a saygı duyulması gereken bir tavır. Taleplerin­in yerine getirilmes­i gerekiyor. Hem hukukun gereği bu hem de Türkiye’deki halkların kardeşliği­nin, birlikte yaşamasını­n gereğidir bu. Kimse istemez eylemciler­in sağlıkları­nın ciddi boyutlara ulaşmasını” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye