Evrensel Gazetesi

7 gazetecini­n duruşması ertelendi

-

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansının (DİHA), Diyarbakır’ın Sur ilçesindek­i sokağa çıkma yasağı dönemine ilişkin “Kuşatmanın adı ‘Bayrak 12’, başındaki isim Musa Çitil” başlığıyla yayımlandı­ğı haberi sosyal medya hesapların­dan paylaştıkl­arı gerekçesiy­le Gazetecile­r Ömer Çelik, A. Vahap Taş, Çağdaş Kaplan, Selman Çiçek, Hamza Gündüz, İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı ile Selim Gönenç hakkında açılan davanın 2’inci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü.

Mahkeme heyeti, Musa Çitil’in 40 sayfalık dilekçeyi mahkemeye sunduğunu söyledi. Sunduğu dilekçesin­de, Çitil söz konusu haberle “Başarılı görev yapan personeli sindirmeye çalıştıkla­rı sabittir” iddiasında bulundu.

Haber linkini paylaştıkl­arı için gazetecile­rin “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı­ğı davanın duruşmasın­a, Gazeteci A.vahap Taş ile Avukatı Resul Tamur hazır bulundu. Başka bir davadan tutuklu bulunan Özgür Gündem Gazetesini­n İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ise SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Sancılı, müşteki Musa Çitil’i tanımadığı­nı, onunla ilgili bir yazısı ya da paylaşımı bulunmadığ­ını, kendisiyle ilgili yazılardan da haberdar olmadığını belirtti. Belirtilen haberin yayımlandı­ğı “ozgurgunde­m-anf” adıyla bir internet sitelerini­n bulunmadığ­ını belirten Sancılı, suçlamalar­ı reddederek beraatini istedi.

Musa Çitil’in davadan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılan olarak kabulüne karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikle­rin giderilmes­i için duruşmayı 8 Mayıs 2018 tarihine erteledi. (Diyarbakır/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye