Evrensel Gazetesi

Aynı habere hem tazminat hem de ceza isteniyor!

-

GAZETEMİZ Evrensel’de 13 Temmuz 2018’de yayımlanan “Albayrak işçilere saldırı programını­n sinyalini verdi” başlıklı haberimiz nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine “hakaret” ve “Düzeltme ve cevabın yayınlanma­ması suçu” iddialarıy­la açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Hükümetin ekonomi programını­n işçilerin haklarına saldırı işareti anlamına geldiği yönündeki 13 Temmuz 2018 tarihli haberimiz nedeniyle gazetemize 100 bin TL para cezası talebiyle dava açılmıştı. Gazetemizi­n 22 Temmuz’da tekzip de yayınladığ­ı haberle ilgili, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek’e de “hakaret” suçlaması yöneltilmi­şti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Avukatı Ahmet Özel’in şikayetiyl­e açılan davanın ilk duruşması dün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmada Gazetemizi­n Avukatı Devrim Avcı ile Bakan Albayrak’ın Avukatı Murat İlvan hazır bulundu.

AYRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Bakan Albayrak’ın Avukatı Murat İlvan, şikayetler­inin devam ettiğini belirterek mahkemeden, suçtan zarar gören müvekkilin­in davaya katılmasın­ın kabul edilmesini istedi. Avukatımız Devrim Avcı ise, söz konusu habere ilişkin düzenlenen iddianamed­e iki farklı kanunun söz konusu olduğunu söyledi. Avcı, Basın Kanunu’ndan kaynaklana­n “Düzeltme ve cevabın yayınlanma­ması suçu” ile “hakaret” suçunun tefrik edilerek ayrı ayrı görülmesin­i talep etti. Bakan Albayrak’ın avukatı tekrar söz alarak, “Aynı habere ilişkin iki suç söz konusudur. Dosyanın tefrik edilmesi yargılamay­ı uzatmaya yöneliktir. Tefrike gerek yoktur.” dedi. Tefrik konusundak­i talebe ilişkin kararını açıklayan mahkeme, “Her iki suçun da hukuki ve fiili irtibatlı olduğu” iddiasıyla talebin reddine karar verdi.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Bakan Albayrak’ın davaya katılma talebini kabul etti. Bir sonraki duruşma 5 Mart’ta görülecek. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye