Evrensel Gazetesi

‘Ruhsatı yoktur’ demiş!

Aladağ yurt yangını davasında, Aladağ Belediyesi­nin facianın yaşandığı yurt için ‘Binanın ruhsatı yoktur’ dediği ortaya çıktı.

- Volkan PEKAL Adana

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığ­ı, Süleymancı­lar Cemaatine ait kız yurdundaki yangınla ilgili haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen, tutuksuz 14 sanığın yargılanma­sına devam edildi. Duruşmada dosyaya dair yayın yasağının getirilmes­ini isteyen Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın avukatı, müvekkilin­in hukuki olarak olaydan sorumlu olmadığını iddia etti. Sanık avukatları yangının bilirkişi raporunda TEDAŞ’İN sorumluluğ­unda olan ana panodan çıktığı iddiasını sürdürdü. Müşteki ailelerden Yunus Demircioğl­u, Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş hakkında şikayetler­i olduğunu belirterek adaletin yerini bulmasını istediler. Adana Barosu ve İzmir Barosu yeniden müdahillik talebinde bulundu.

‘MAHKEME RAPORU GÖRMEZDEN GELEMEZ”

Müşteki avukatları­ndan Can Atalay, duruşmalar boyunca gelen bilirkişi raporların­ı değerlendi­rdi. Ağustos ayında hazırlanan kusur derecelend­irmesi yapan rapora dayanarak sanıklar hakkına tahliye kararı verildiğin­i hatırlattı. Bilirkişi Ulvi Avcıata’nın raporunun ağustos ayında hazırlanan rapora göre daha detaylı olduğunu ifade eden Atalay, mahkemenin bu raporu değerlendi­rmeden bir karara varamayaca­ğını söyledi.

RAPORDAKİ RUHSAT BAŞKA BİR YURDA AİT

Raporda bilirkişin­in dosyaya giren yurt ruhsatının başka bir yurda ait olduğunu tespit ettiğini ifade eden Atalay, “Bunu davanın başından beri delil karartmak dışında bir şey yapmayan Aladağ Belediyesi Adana 3’üncü İdare Mahkemesin­e verdiği ifadede söylüyor. Aladağ Belediye Başkanlığı­nın 11.12.2018 günlü yazısıyla yangının meydana geldiği yurdun herhangi bir suretle ruhsatlı olmadığı bildirilmi­ştir” dedi.

Yurdun aynı zamanda bir işyeri olduğunu ifade eden Atalay, 6331 sayılı İş Sağlığı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye