Evrensel Gazetesi

TARİŞ için miting yapılacak

-

İZMİR Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması yaparak TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasın­da Gıda-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten çıkarılan işçilere destek verdi. Açıklamada, bugün TARİŞ önünde miting yapacağı duyuruldu.

DİSK Ege Bölge Temsilcili­ğinde yapılan açıklamayı Emek ve Demokrasi Güçleri adına okuyan KESK Dönem Sözcüsü Hülya Ulaşoğlu, TARİŞ yönetimini­n fabrika önünde direnen işçilere ve sendikacıl­ara dava açmasına tepki gösterdi. Ulaşoğlu, “Herkesi atılan işçiler geri alınsın, sendika haklarımız tanınsın taleplerin­e sahip çıkmaya çağırıyoru­z” dedi. Ulaşoğlu, sorun çözülene, işçilerin talepleri kabul edilene kadar İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak TARİŞ ürünlerini kullanmaya­caklarını bildirdi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “DİSK’E bağlı şubelerin almış olduğumuz karar doğrultusu­nda, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile birleşerek, 25 Ocak Cuma günü TARİŞ fabrikası önünde saat 15.00’te miting gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

Direnen işçilerden Murat Yılmaz da, “25 Ocak’taki mitinge duyarlı ve emekten yana olan kişi ve kurumları davet ediyoruz. Birleşe birleşe kazanacağı­z” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye