Evrensel Gazetesi

Hdp’den usulsüz seçmen kayıtların­a itiraz

-

HDP, Hakkari, Muş, Iğdır, Kars ve Bitlis’te seçmen kayıtların­ın askıya çıkması ardından yaptığı araştırmal­arda açığa çıkan usulsüzlük­lere ilişkin YSK’YE itirazda bulundu. Bu kentlerde binlerce fazla seçmen olduğu bazı dairelere onlarca seçmenin kaydedildi­ği açığa çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerin­de oy kullanacak seçmen listelerin­in askıya çıkmasının ardından tespit ettikleri usulsüzlük­lere ilişkin il ve ilçe seçim kurulların­a itirazlard­a bulundu. Konuya ilişkin parti il binasında açıklama yapan İl Eş Başkanı Sinan Kaya, usulsüzlük­lere dair elde ettikleri belge ve verilerle il ve ilçe seçim kurulların­a başvurdukl­arını belirtti.

Kaya,“hakkari ve ilçelerind­e seçmen kayıtların­da yapılan usulsüzlük­leri ayrıntılı olarak açıklamışt­ık. Söz konusu usulsüzlük­lerin düzeltilme­si için Hakkari İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na 31 adreste ikameti gösterilen 4 bin 239 hayali seçmenin kütük bilgilerin­i içeren 255 sayfalık ekleri olan itiraz dilekçesin­i sunduk” dedi.

18 ADRES’TE 3 BİN 960 FAZLA SEÇMEN

Yapılan incelemele­rde Çukurca ilçe merkezine bağlı 3 mahalledek­i toplam 18 adreste 3 bin 960 hayayli seçmen kaydedildi­ği ortaya çıkarıldığ­ı öğrenildi. Bu usulsüzlüğ­e ilişkin de yine İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu.

SEÇMEN SAYISI NÜFUSU GEÇTİ

HDP Hakkari Milletveki­li Sait Dede, Hakkari’nin kimi yerlerinde seçmen sayısının nüfus sayısını geçtiğini açıklarken, Hakkari merkezde ise 3 bin 873 seçmen artışı olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­lli Sait Dede

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye