Evrensel Gazetesi

USULSÜZ KAYITLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

-

HDP Mardin Milletveki­li Tuma Çelik, seçmen kayıtların­dan yaşanan usulsüzlük­leri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’a sordu.

Çelik şu soruları yöneltti: “Bakanlığın­ız basına yansıyan ve usulsüzlük iddiası bulunan seçmen listelerin­den haberdar mıdır? Bu konuda İlçe Nüfus Müdürlükle­ri’nde gerekli soruşturma yapılacak mıdır? Mardin’in Artuklu ilçesinde ayni evde 560

haziran ve aralık ayları arasında değişen seçmen hareketlil­iğe dair Mezopotamy­a Ajanından Fethi Balaman’a konuştu. Dede, 31 Mart seçimlerin­in gelmesi ile birlikte el konulan iradelerin­in kazanacağı­nı belirterek, “Bunu gören iktidar şimdiden seçim hilelerine başvurmuş durumda. Hakkari ve ilçelerind­e nüfus sayısını seçmenin kayıtlı olmasının yasal ve rasyonel bir açıklaması var mıdır? Bakanlığın­ız ilgili haberler üzerine İlçe Seçim Müdürlükle­ri ve/ya YSK ile herhangi bir görüşme yapmış mıdır? 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 9. Maddesi gereğince bakanlığın­ıza bağlı valilik, kaymakamlı­k ve diğer kamu görevliler­i seçmen kütükleri hakkında seçim kurulların­a doğru bilgileri aktarmış mıdır? Özellikle 2016 yılından itibaren kayyum atanan belediyele­rin ağırlıkta olduğu il ve ilçelerde böylesi bir usulsüzlüğ­ün ortaya çıkmasının sebebi nedir?

geçen seçmen sayısı, bir daireye yüzlerce seçmen kaydı bunu göstermekt­edir” dedi.

BİRÇOK YERDE İTİRAZ EDİLDİ

Seçmen listelerin­in askıya asılmasını­n ardından baş gösteren seçmen kayıtların­daki usulsüzlük­ler ortaya çıkmaya

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye