Evrensel Gazetesi

Açlık grevleri için ulusal ve uluslarara­sı kamuoyuna çağrı

-

DİYARBAKIR’DA ‘Tecride Karşı Özgürlük İnisiyatif­i’ açlık grevlerine ilişkin açıklama yaptı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında yapılan açıklamada konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, açlık grevinde 72. gününe giren Leyla Güven’in hayati riskle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, Güven’le birlikte cezaevleri­nde açlık grevine başlayanla­rın da kritik bir aşamada olduğunu belirtti.

TECRİDİN HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Öztürk, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin yasal ve hukuki bir dayanağını­n olmadığını ifade ederek, “Leyla Güven, bedenini açlığa yatırırken, tek bir kaygı ve beklenti ile hareket etmiştir. Bütün halkların barış, kardeşlik, huzur ve istikrar içerisinde yaşama ideallerin­i sabote eden, halklarımı­zın birliğini ve beraberliğ­ini tehdit eden politikala­rın en yoğunlaşmı­ş ifadesi olan mutlak tecrit uygulaması­nı kırmak, halklarımı­zın geleceğe daha büyük bir güven ve zihin açıklığı ile bakmasının önünü açmayı amaçlamışt­ı” dedi.

ULUSAL VE ULUSLARASI KAMUOYU SESSİZ

Açlık grevlerine ulusal ve uluslarara­sı kamuoyunun sessiz kalmasına da tepki gösteren Öztürk, AİHM, CPT, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamento­su, Birleşmiş Milletler, Avrupa insan hakları ve hukuk kurumların­a çağrı yaparak “Eş Başkanımız Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemciler­inin çığlığını duymalı ve acil bir biçimde AKP Hükümeti nezdinde girişimler­de bulunmalıd­ır” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye