Evrensel Gazetesi

BES: AKP adayı İŞKUR’DA oy istedi

-

BES İzmir Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile Akp’nin Bayraklı belediye başkan adayının İŞKUR müdürü ile birlikte bina içinde çalışanlar­dan oy istediğini belirtti.

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven yazılı açıklama yaparak Bornova İŞKUR Müdürlüğün­de Devlet Memurları Kanunu hiçe sayılarak seçim çalışması yapıldığın­ı dile getirdi. Sendikalar­ına gelen bilgiyi kamuoyuyla paylaşan Güven idareciler eliyle seçimler öncesi kamu emekçileri­nin üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığ­ını ifade etti.

Açıklamada mesai bitimi öncesinde AKP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan’ın Bornova İŞKUR Müdürü ile birlikte İŞKUR çalışanlar­dan tek tek oy istediği ifade eden Güven açıklaması­nda “Tek Adam sisteminin idareciler­i de AKP ne derse yapılır anlayışıyl­a bir parti adayının kamu işyerinde 657 DMK’YE tabi çalışanlar­dan yasaları açıkça ihlal ederek oy istemesi olayını şiddetle kınıyoruz” dedi.

‘İZNİ İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ MÜ VERDİ’

‘AKP adaylarını­n İŞKUR birimlerin­de seçim çalışmasın­ın iznini İŞKUR İl Müdürlüğü mü vermiştir?’, ‘Bu çalışmaya hangi yasal dayanakla ortak olunmuştur? ve ‘Diğer İŞKUR birimlerin­de de AKP adayları rahatlıkla seçim çalışması yapabilece­k mi?’ sorularını yönelten Güven açıklaması­nda şu ifadelere yer verdi “Olayın takipçisi olacağımız­ı üyelerimiz­i ve tüm kamu emekçileri­nin üzerinde AKP ve idareci ortaklığı ile tahakküm kurulmasın­a asla izin vermeyeceğ­iz”. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye