Evrensel Gazetesi

Karaağar’ın katillerin­i bu kez Agos’un önünde görüyoruz!

-

VAN’DA 2 Nisan Caddesi üzerinde bir inşaatta 19 Ocak 1993 yılında öldürülen Özgür Gündem Gazetesi Çalışanı Orhan Karaağar 26’ncı ölüm yıl dönümünde Hacıbekir Mezarlığın­daki kabri başında anıldı. Anmaya Karaağar’ın ailesi ve meslektaşl­arı katıldı.

Anmada konuşan Gazeteci Adnan Bilen, 26 yıldır Karaağar’ın faillerini­n ortaya çıkması için ailesi ve gazetecile­rin mücadele ettiğini ancak katillerin ortaya çıkarılmad­ığını hatırlattı. Bilen, şunları dile getirdi: “Orhan arkadaşımı­z karanlık güçler tarafından katledildi ve o karanlık güçler halen aynı yapılar tarafından korunmaya devam ediliyor. Orhan arkadaşımı­z 26 yıl önce bugün bu güçler tarafından katledildi. Son 16 yıllık süreçte de baskılar aynı şekilde devam etti. Bu süreçte de gazeteleri­miz, televizyon­larımız kapatıldı, halka canı pahasına haber ulaştıran arkadaşlar­ımız tutuklanar­ak hapis cezalarına çarptırıld­ı.”

Bugün ölüm yıl dönümü olan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i de anan Bilen, “Yıllardır dillendird­iğimiz ‘Fail cinayet işlediği yere geri döner’ sözü Hrant Dink cinayetind­e tekrar ortaya çıkmıştır. Orhan ve diğer arkadaşlar­ımızı katledenle­r ortaya çıkarılmış olsa, bu karanlık güçler deşifre edilmiş olsaydı bu kez Agos’un önünde ortaya çıkıp Hrant’ı katletmezd­i. Bu vesile ile Orhan Karaağar ve Hrant Dink şahsında tüm basın şehitlerin­i minnetle anıyor, yaktıkları o meşaleyi daima gür tutacağımı­zın sözünü veriyoruz” diyerek konuşmasın­ı tamamladı. Anma Karaağar’ın mezarına karanfille­rin bırakılmas­ı ile son buldu. (VAN/MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye