Evrensel Gazetesi

‘8 MART ÜCRETLİ İZİN GÜNÜ İLAN EDİLSİN’

-

KADINLAR mitingde platform olarak taleplerin­i şöyle sıraladı:

- Binlerce kadın gibi katledilen, patronu tarafından camdan atılarak intihar süsü verilmek istenen, mahkemesin­de; bekaretind­en, yaşam tarzına hayatı didiklener­ek neredeyse ölümü meşrulaştı­rılan Şule Çet için adalet istiyoruz. Katledilen bütün kadınlar için adalet istiyoruz.

- 31 Ocaktan bugüne açlık grevinde olan trans mahpus Buse'nin hakkı olmasına rağmen cinsiyet uyum operasyonu gerçekleşt­irilmiyor. Buse yaşasın, hakkı olan ameliyat için Adalet Bakanlığı harekete geçsin.

- 300 güne yakın süredir soğuğa, baskı ve engellemel­ere zerre kulak asmadan bütün topluma umut olan mücadelele­riyle direnen, sendikal hakları için olduğu kadar toplumsal varlıkları için de sesini yükselten Flormar işçilerini sahipleniy­oruz. Bütün taleplerin­in kabul edilmesi ve işlerine geri dönmeleri için bulunduğum­uz her yerde direnişler­ini büyüteceği­z.

- 31 Mart yaklaşan yerel seçimlerde kadınların sözünün talebinin yok sayıldığı yerel yönetim anlayışını­n karşısında olacağız. Bizi yok sayan tek adam tek parti ittifaklar­ına karşı eşitlik mücadelemi­zi sokağa sandığa taşıyacağı­z

- İstihdamda yok sayılan emeğimizin karşısında eşit işe eşit ücret talebimizi yineliyoru­z

- Kadının toplumdaki ezilen kimliğini perçinleme­k için nafaka hakkına yapılan saldırılar geri çekilsin. Nafaka, çalışma olanakları­ndan yoksun olduğu için kendisini geçindirec­ek imkânı olmayan ve şiddete mahkûm edilen kadınların güvencesid­ir. İş bulmada boşanan kadınlara öncelik verilsin

- Cinsel istismar vakalarınd­a uygulanan iyi hal indirimi kabul edilemez. Tacizciyle evlenme durumunda cezayı ortadan kaldıran yasa tasarısı süresiz olarak geri çekilsin

- Mutfağa ve ev işlerine mahkûm edilen ve bu yolla ezilmesi perçinlene­n kadınların özgürleşme­si için ev içi işlerin toplumsall­aştırılmas­ı, kreşler yemekhanel­er ve çamaşırhan­eler kurulmasın­ı istiyoruz.

- 8 Mart tüm dünyada kadınların ortak mücadelesi olarak alanlarda olduğu bir gündür. 8 Mart ücretli izin günü ilan edilsin.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye