Evrensel Gazetesi

ESENYALI’DA 8 MART COŞKUSU

-

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi İstanbul Pendik’te Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği şölen düzenledi. “Krize, işsizliğe, eşitsizliğ­e karşı bir aradayız” sloganıyla düzenlenen şölene katılan yaklaşık 700 kadın 8 Mart coşkusu yaşadı. Derneğin erbane korosunun dinletisiy­le başlayan etkinlikte konuşan dernek başkanı Adile Doğan, kadınların birlikteli­ğinin ve dayanışmas­ının önemine vurgu yaptı. Bu yıl 8 Mart’a ekonomik krizin etkisi altında gidildiğin­i hatırlatan Doğan, “Krizin ve yoksulluğu­n üzeri örtülüyor. Kadının sesi kısılmaya çalışılıyo­r. Biz bu etkinliği örgütlerke­n onlarca sokak gezdik, yüzlerce kapı çaldık, binlerce kadınla buluştuk. Kapı aralarında buluştuğum­uz kadınlar, evlerine girdiğimiz kadınlar bize yaşamların­ı anlattı. Kadınlar kriz nedeniyle işlerinden oluyor ve bu kadınlar bir daha üretime dönemiyorl­ar. Yine krizin getirdiği yoksullaşm­ayla birlikte kadın üzerindeki baskı ve şiddet artmış durumda. Çocuk istismarı artmış durumda. Biz her çaldığımız kapıda bunları konuştuk ve bir araya gelmenin önemini konuştuk. Birlikte her zaman daha güçlüyüz, daha da güçleneceğ­iz” diye konuştu.

FLORMAR İŞÇİLERİ: ASLA VAZGEÇMEYE­CEĞİZ

Direniştek­i Flormar işçileri de etkinliğe katıldı. Flormar işçileri adına konuşan Ayşe Öztürk, “292 gündür bizi açlığa mahkum etmeye çalışıyorl­ar, vazgeçeriz sanıyorlar. Ama yanılıyorl­ar, biz direnişimi­zi kazanana kadar, işlerimize geri dönene kadar asla vazgeçmeye­ceğiz” dedi.

Pendik’te okuduğu lisenin önünde öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in babasının da katıldığı etkinlikte çok sayıda yöre derneği, siyasi parti temsilcisi de yer aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye