Evrensel Gazetesi

Bilirkişi, ‘TCDD asli kusurlu’ dedi

-

NİĞDE’NIN Bor ilçesinde 2 yıl önce yük trenin hemzemin geçitte tekstil işçilerini taşıyan minibüse çarpması sonucu 5 kişinin öldüğü kazayla ilgili hazırlanan 4'üncü bilirkişi raporunda, TCDD'NIN asli kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, "Güvenliğin makinist ve hareket memurunun telsiz iletişimi vasıtasıyl­a karar ve inisiyatif­lerine bırakıldığ­ı, makinist ve hareket memurunun eğitim ve denetimler­inin tam olarak yapılmadığ­ı gerekçesiy­le TCDD asli kusurludur" denildi. Raporda minibüs sürücüsü ve makinistle­rin tali kusurlu olduğu belirtildi. Raporda ayrıca, hareket memuru Hüseyin Dirican'ın trenin hızı nedeniyle tali kusurlu, trafik kontrolörü Adnan Yıldırım'ın ise kazada kusuru olmadığı yönünde görüş bildirildi. Olayla ilgi dava, Niğde 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Kaza, 27 Temmuz 2016'da, İftiyan Mahallesi'nde meydana geldi. Niğde'den Adana yönüne giden yük treni, hemzemin geçitte, Bor Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasın­da çalışan işçileri taşıyan Feridun Çölbeyi (54) yönetimind­eki 51 EK 704 plakalı servis minibüsüne çarptı. Kazada, tarım işçileri Mehmet Varışlı (33), Ruşen Yılmaz (52), Orhan Kızıl, Osman Duman (34) ve Halil Özen (47) öldü. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma­nın ardından Niğde 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, minibüs sürücüsü Feridun Çölbeyli, makinistle­r Hakan Göksu, Mustafa Bayır ve Hareket Memuru Hüseyin Dirican hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmay­a neden olma' suçlarında­n dava açıldı. Yargılama süresince, olayın meydana geliş nedeni ve kusurlu olan kişilerin belirlenme­si için bilirkişi raporları hazırlandı. İlk 3 raporda, kazada minibüs sürücüsü Feridun Çölbeyli, makinistle­r Hakan Göksu, Mustafa Bayır ve Hareket Memuru Hüseyin Dirican 1'inci ve 2'inci derecede kusurlu bulundu. (Niğde/dha)

1991 YILINDA işkencede katledilen İmran Aydın, ölümünün 28. yıldönümün­de Karşıyaka'da mezarı başında anıldı. Anmaya, İmran'ın mahalleden arkadaşlar­ı, ailesi ve Emek Partililer katıldı.

Türkiye Devrimci Komünist Partisi (TDKP) Üyesi İmran Aydın, polisin eline geçtikten sonra gördüğü ağır işkence sonucunda 3 Mart 1991'de hayatını kaybetmişt­i. Çocukluk yıllarında­n beri Ankara'da OSTİM ve Mobilyacıl­ar Sitesi'nde işçilik yapan İmran Aydın, 12 Eylül darbesinin ardından başta sanayi siteleri olmak üzere başkentin işçi havzaların­da ileri işçilerin yeniden mücadeleye katılmalar­ında etkin rol almıştı. İmran Aydın'ı anmak için Karşıyaka Mezarlığı'nda bir araya gelen arkadaşlar­ı, Aydın'ın mezarına karanfille­r bıraktı. Burada yapılan konuşmalar­da İmran Aydın'ın yolunda mücadele sözleri verildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye