Evrensel Gazetesi

Leyla Güven yaşasın, tecrit kalksın!

-

Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sını talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve cezaevinde­ki açlık grevine destek için HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde HDP Milletveki­li Dersim Dağ ile birlikte 6 kişi süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başladı. Açlık grevine başlayanla­r Güven’in talebinin talepleri olduğunu belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak, “Leyla Güven ve Yoldaşları Yaşasın! Tecrit Kalksın!” dediler.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılma­sı talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve cezaevinde­kilere ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde açıklama yapıldı. HDP İl binası etrafından polis ablukası sürerken, açıklamayı HDP Diyarbakır Milletveki­li Dersim Dağ yaptı. Açlık grevinin 116’uncu günü geride bırakan Leyla Güven’nin durumuna dikkat çeken Dağ, “Leyla Güven’in açlık grevi sonrası birçok cezaevinde ve dünyanın farklı ülkelerind­e binlerce kişi süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı­r. Açlık grevinde olan yoldaşları­mızın bir çoğu sağlık koşulları açısından kritik bir eşiğe gelmiş bulunmakta­dırlar” diye konuştu.

1 Mart’tan itibaren Türkiye’nin farklı cezaevleri­nde bulunan tüm tutsakları­n süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığın­ı anlatan Dağ, “Bizler de yoldaşları­mızın başlattığı açlık grevi eylemine güç katmak ve taleplerin­i dışarıdan haykırmak için bugünden itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyoruz” dedi.

‘GÜVEN’NİN TALEBİ TALEBİMİZD­İR’

Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sonlandırı­lmadan eylemlerin­i bitirmeyec­eklerini belirten Dağ şunları söyledi: “Sayın Öcalan şahsında uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanan bir tecrittir. Sayın Öcalan bu ülkede ki toplumsal barışın teminatıdı­r, tecridin son bulması demek toplumsal barışın sağlanması, ölümlerin durması demektir. Açlık grevi tehlikelid­ir, beden olarak ölümü gerçekleşt­irir ama açlıktan daha tehlikeli olan ise sessizlikt­ir.”

Kalıcı barışın sağlanması, demokrasin­in tesisi ve ölümlerin yaşanmamas­ı için süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıkla­rını söyleyen Dağ şunları ifade etti: “Bir kez daha belirtiyor ve Leyla’nın Talebi Talebimizd­ir diyoruz. Vicdan sahibi insanlar olarak tüm kamuoyunu bu eylemlere destek olmaya ve her şeyden önce ses

olmaya çağırıyoru­z. Leyla Güven ve Yoldaşları Yaşasın! Tecrit Kalksın!”

‘BARIŞ İÇİN SES ÇIKARILMAL­I’

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, açlık grevlerini­n görmezden gelinemeye­ceğini belirterek, Kürtlerin talebinin yerine getirilmed­en ülkeye barışın gelmeyeceğ­ini dile getirdi.

Tüm halklara çağrı yapan Arslan,

“Türkiye’ye barış ve demokrasi gelmesi için diyalog yolunun açılmasıyl­a sağlanabil­ir. Tüm halkların bu tecride karşı ses çıkarması gerekir. Türkiye’nin demokrat, yurtsever, barıştan yana olanlar tecride karşı ses çıkarmalıd­ır” dedi.

Yapılan açıklamanı­n ardından Milletveki­li Dersim Dağ ile birlikte HDP üyeleri Salih Cansever, Sevican Yaşar, Salih Tekin, İsmet Yıldız ve Bilal Özger açlık grevine başladı. (Diyarbakır\evrensel)

 ??  ?? (Fotoğraf: Fırat Topal)
(Fotoğraf: Fırat Topal)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye