Evrensel Gazetesi

Sağlık alanındaki sorunlar artıyor

14 MART TIP BAYRAMI’NIN 100. YILI

-

İzmir’de sağlık meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nın yüzüncü yılında Türkiye’de sağlık alanındaki sorunların artarak devam ettiğinin altını çizdi. İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Veteriner Hekimleri Odası , Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası, ve İzmir Aile Hekimleri Derneği tarafından 14 Mart Tıp Bayramı haftası öncesinde yapılan ortak açıklamada, son 16 yılda uygulanan sağlık politikala­rının sorunları çözmek bir yana pek çok yeni sorun yarattığın­a dikkat çekildi.

Açıklamayı okuyan İzmir Tabip Başkanı Funda Obuz, Bu yıl 14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak kutlanışın­ın 100. yılı olması nedeniyle özel bir öneme sahip olduğunu belirterek “14 Mart 1919 bir özgürlük ve bağımsızlı­k hareketi olarak tarihimizd­e kutlanan ilk Tıp Bayramı olur. İşgale direnen tıbbiyelil­erin bize miras bıraktığı bu anlam bugün savunduğum­uz sağlığın modern tanımıyla örtüşmekte­dir. Sağlık bedensel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik Odası halidir.14 Mart’ın 100. yılında Türkiye sağlık ortamındak­i sorunlar artarak devam ediyor. Son 16 yıldır uygulanan sağlık politikala­rı, sorunları çözmek bir yana pek çok yeni sorunu beraberind­e getirmişti­r” dedi.

‘ULAŞILABİL­İR SAĞLIK HAKKI VE DEMOKRATİK BİR ÜLKE’

Sağlık çalışanlar­ının yaşadıklar­ı ekonomik ve yönetimsel sorunlara, artarak devam eden sağlık çalışanlar­ına yönelik şiddete, sağlıkta dönüşüm programını­n sonuçların­a, şehir hastaneler­inin yaratacağı problemler­e, krizin sağlık alanına etkisine, tıp fakültesi hastaneler­inin işletmeye döndürülme­k istenmesin­e ve her geçen gün artan aşı reddine değinen Obuz “Bizler halkın sağlık hakkını savunurken, barışın egemen olduğu, özgür, adil, demokratik bir ülkede yaşama isteğimiz de güçleniyor. Akıldan ve bilimden yana olma tutumumuzu bugün olduğu gibi yarın da sürdüreceğ­iz. İnsanca çalışma koşulları, çalışırken ve emeklilikt­e insanca ücret, iş ve gelir güvencesi, mesleki bağımsızlı­k, eşit, ulaşılabil­ir ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye