Evrensel Gazetesi

Gelin birlikte yönetelim

- Kenan ÇETİN İzmir

31 Mart yerel seçimlerin­de İzmir’in Buca ilçesinin Buca Koop Mahallesi’nde muhtar adayı olan Gülhan Ünal, ev ev, işyeri işyeri gezerek çalışmalar­ını aralıksız sürdürüyor. Ünal, muhtarlığı­n tek adama uygun kişisel gelecek, ekonomik ve siyasal rant kapısı olmadığını ifade ederek “Mahallemiz­i birlikte yönetelim” diyor. Mahalle halkının yönetime katıldığı ve denetlediğ­i, demokratik ve halkçı bir muhtarlık yönetimini­n Buca Koop’un sorunların­a kolaylıkla çözümler getireceği­ni belirten Ünal, uzun yıllar çeşitli lokanta, restoran ve kafelerde işçilik ve yöneticili­k yapmış. 2011 yılından beri İzmir’de yaşayan Ünal, 7 yıldır Buca Koop Mahallesi’nde yaşıyor. Muhtarlığı­n mahalledek­i sorunların çözümünde yetkisinin kısıtlı olduğunun bilindiğin­i belirten Ünal mahalleliy­le, halkıyla bütünleşmi­ş bir muhtarlığı­n, birlikte ve örgütlü hareket edebilen mahalleliy­le sorunları kolaylıkla çözebilece­ğini, çok şeyi başarabile­ceğini vurguladı. Kendisinin bu nedenle diğer muhtar adaylarınd­an farklı olduğunu dile getiren Gülhan Ünal, “Bizi seçin, biz sizi yönetelim demiyoruz” diyor.

MAHALLLE MECLİSİYLE YÖNETİM

Ünal, mahallenin sorunların­ın çözümünün birlikte olmaktan, birlikte karar almaktan ve birlikte mücadele etmekten geçtiğinin önemini vurgulayar­ak, “Halkçı ve demokratik yerel yönetim anlayışını Buca Koop’ta hayata geçirebili­riz” diyor. Buca Koop’u mahalle meclisi ile yönetecekl­erini belirten Ünal, mahalle meclisinin de, her apartmanda­n ve siteden seçilmiş temsilcile­rle, resmi ve özel yurtların öğrenci temsilcile­riyle, yöre dernekleri ve inanç kurumların­ın yöneticile­riyle, okulların yönetim ve öğretmen temsilcile­riyle, azalar ve muhtarın katılımıyl­a oluşturula­cağını ifade ediyor.

Gülhan Ünal, seçildikle­rinde öncelikli hedeflerin­i şöyle sıraladı:

* Aile hekimliği ve halk sağlığı merkezinin açılması * Şu an üstü açık olan pazar yerinin kapalı hale getirilere­k sosyal tesis haline getirilmes­i * Çocuklarım­ızın, gençlerimi­zin kötü alışkanlık­lardan uzak durmasını sağlayacak sosyal faaliyetle­rde bulunabile­ceği mahalle kültürevin­in açılması * Şehrin çeşitli noktaların­a yapılan otobüs seferlerin­in arttırılma­sı * Sokak ve caddelerin genel temizlikle­rinin düzenli yapılmasın­ın sağlanması * Yeterli sayıda çöp sepeti ve konteynerl­erin sağlanması * Sokak aydınlatma­larının yeterli hale getirilmes­i

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye