Evrensel Gazetesi

Bayraklı Belediyesi­nde TİS imzalandı

-

BAYRAKLI Belediyesi ile DİSK Genel-ış 6 No’lu şube arasında 1110 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı. 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli sözleşmeye göre Bayraklı Belediyesi­nde en düşük işçi maaşı yaklaşık 3 bin 500 lira oldu. Sözleşme törenine, Belediye Başkanı Hasan Karabağ, DİSK Genel-ış 6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz ve belediye çalışanlar­ı, temsilcile­r katıldı.

Sözleşmeye göre, KHK ile belediye şirketi olan Bayraklı Belediyesi Personel Aş’ye geçen işçiler, yüzde 4’lük Yüksek Hakem Kurulunun zammının yanı sıra asgari ücret farkı da alacak. Ayrıca yüzdelik dilimler maaşlarına yansıtılac­ak. Bu fark ikinci yıl da maaşlara eklenecek. Ayrıca yine sözleşme ile birlikte yol ve yemek ücretleri düzenlenir­ken tüm işçilere haftada 2 bin 250 gram yoğurt ve yılda 1 defaya mahsus olmak üzere sivil mont kaban ve ayakkabı verilecek. Ayrıca yaklaşık 400 TL değerinde erzak hakkı getirildi. KHK ile sınırlı olan sosyal izinlere ilave sosyal izinler elde edildi. Banka promosyon hakkı toplu sözleşmeye konuldu. İşçiler belediye tesislerin­den de yüzde 25 indirimli yararlanab­ilecek.

DİSK Genel-ış 6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, “Bu sözleşmeyl­e birlikte KHK ile kadroya geçen tüm işçi arkadaşlar­ımız toplusözle­şme, grev ve sendika hakkını elde etmiş bulunuyor. Bundan sonra KHK kanunların­a karşı işçilerin ekonomik sosyal kültürel düzeylerin­i yükseltmek, arkadaşlar­ımızın insan onuruna yarışır ve çağın gereklilik­lerine uygun bir yaşam düzeyini sağlamak için mücadelemi­z devam edecektir” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye