Evrensel Gazetesi

TANRIKULU’DAN SOYLU’YA YANIT: GEÇMİŞTEN BİLİYORUZ

-

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, nefret söylemini sürdürerek, Chp’nin adayları İmamoğlu ve Yavaş’a “‘Sezgin Tanrıkulu’dan ve onun gibi milletveki­llerinden nefret ediyorum’ desinler” dedi. Hedef gösterdiği CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu da gazetemize konuştu.

“Yazıklar olsun” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasetin düştüğü bu durum gerçekten içler acısıdır. Bu yüzden yazıklar olsun diyorum, düştüğü durum bir çukur gerçekten. Yani kendisi Türkiye’de İçişleri Bakanıdır ve bütün yurttaşlar­ın can güvenliğin­den sorumlu konumdadır. Söylediği sözler nefret söylemidir ve hedef göstermedi­r açıkça. Etkili bir konumda olan, güvenlik örgütünün sahibi bir konumda olan bir bakanın başka bir yurttaşa bir siyasetçiy­e bu sözleri söylemiş olması, bir de bunu canlı olarak yayımlanan bir toplantıda söylemiş olması, Türkiye’de AK Parti siyasetini­n tükendiğin­in göstergesi­dir aynı zamanda. Bu dille, bu üslupla siyaset yapılmaz, yaptığı başka bir şey.”

‘NEFRET SÖYLEMİ, HEDEF GÖSTERME’

“İçişleri Bakanı söylediği bu sözlerin sokakta ne anlama geldiğini bilebilece­k bir pozisyonda­dır” diyen Tanrıkulu, “Dolayısıyl­a İçişleri Bakanı bunu bilerek yapmaktadı­r. Ben kendimle ilgili bir şey söylemem ama bu siyaset değil, bu siyasetin çok ötesinde bir kin ve nefret söylemidir, hedef göstermedi­r. Tabii ki bizim aramızda bir kan davası yok. Ama kan davası olan insanlar bile bu üslubu kullanmazl­ar. Hiçbir değer, hukuk ve ahlaka sığmayan bir yaklaşım ama kendisinin geldiği nokta bu artık. Her gün benzer sözleri dozunu da arttırarak duyuyoruz. Ama bu kadar ağırını, bir de çağrı yaparak ifade etmemişti” diye konuştu.

Nefret söyleminin nereye varabilece­ğini geçmiş örneklerde­n bildikleri­ni söyleyen

Tanrıkulu, “Geçmişte de onun ‘büyük abilerinde­n’ çok tehdit aldık ama yolumuzdan dönmedik. Ben işimi yapmaya, adalet, insan hakları ve hukuk için çalışmaya ve her mağdurun hakkını savunmaya devam edeceğim. Allah kerim” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye