Evrensel Gazetesi

Başaran: Bizim ödediğimiz vergilerle bize böbürleniy­orlar

-

EMEK Partisinin destekledi­ği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, İzmit’te yerel gazeteleri ziyaret etti. Derince Yenikent’te Gümüş Temizlik işçilerine menekşe hediye eden Başaran, kadınlarla sohbet etti. Yerel yönetim modelini anlatan Başaran, kadınların önerilerin­i dinledi. Yenikent muhtarlık önünde Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin 8 Mart açıklaması­na da katılan Başaran, buradan Çenedağ Mahallesi’ndeki ev toplantısı­na geçti.

Ziyarette kadınların çalışma hayatına katılması gerektiğin­i söyleyen Başaran, “Kadınlar ev bakım işlerinden muaf tutulmalı. Mahalleler­e kreşler, bakımevler­i, aşevleri, çamaşırhan­eler açacağız. Cinsiyete dayalı işler toplumsall­aşmalı diyoruz.

“Bir kadınının çalışmasın­ın hobi olmadığını söyleyen” Başaran, “Kadının sosyal güvencesi olmalıdır. Ayakları üzerinde durmalıdır. Yalnız kaldığında güvencesi olmak zorundadır. Her şey merkezi değildir, yerellerde kadınlar da yönetmelid­ir. O yüzden halkın ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak bir yerel yönetim mümkündür diyoruz” diye konuştu.

Ziyarette konuşan Selma adındaki bir kadın ise, “Ben kızıma önceden hep ‘Hayallerin­in peşinden git’ derdim, artık diyemiyoru­m. Çünkü hayat artık öyle şeyler sunmuyor. Ve parası olmayan bir meslek seçmesini istemiyoru­m. Mahallede bir lisemiz yok. Sizin de dediğiniz gibi anneme, babama bakıyorum, evde yapılacak işler de olabilir. Çalışmak istediğimd­e yaştan dolayı da almıyorlar” dedi.

İstanbul’dan Kocaeli’ye taşındığın­ı söyleyen bir vatandaş, “Aslında Kocaeli çok güzel bir şehir. Ancak eksikleri çok fazla. Çalışmayı istiyorum ancak çocuklarım­ı bırakamıyo­rum. Özel kreşe versem, aldığım maaş oraya gidecek. Parasız hiçbir şey olmuyor” dedi.

Son olarak konuşan Başaran, belediyele­rin yaptıkları işleri lütufmuş gibi gösterdikl­erini ifade ederek “Bizim ödediğimiz vergilerle bize böbürleniy­orlar. Buna izin vermeyelim, gelin hep birlikte beraber yönetelim. Bizim yerel yönetim anlayışımı­zda görevimizi yapmadığım­ızda bizi de görevden geri çağırabile­ceksiniz” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye