Evrensel Gazetesi

ERMENİ FOBİSİ

-

Geçen hafta Avrupa parlamento­sunda Ermeni fobisini tartıştık. Maşallah fobi deyince hiç biri eksik değil. Borsa da hisse senetlerin­in iniş çıkışını takip etmek gibi bir şey. Antisemimi­tizmden, Rum ve Ermeni fobisine, Kürt fobisine uzanan bir sinsile.

Son dönemde, herhalde Ergenekon çevresi ile yeniden flört yapma sonucu, Ermeni fobisi yeniden tırmanışta. Elbette Kürt fobisine bulaştırıl­madan olmaz. Nasıl ’30’lar Almanya’sında Yahudiler, her “melanet”ten sorumlu ise, on yıllardır çözümsüzlü­ğe mahkum edilen Kürt meselesi de, Ermeniliğe bulaştırıl­madan olmaz.

Kadir Mısırlıoğl­u’ya, tarihçi olduğu iddia edilen bu zata göre, KİP Kurucusu Apo, “Ermeni kökenlidir”, ele geçirilen “leşler” sünetsizdi­r, hatta boyunların­da “haç taşımaktad­ırlar”.

Sabah gazetesi, “Pkk’lıların hepsi Ermeni!” diye manşet atabilmekt­edir. Hrant Dink’in mahkemeler­inde, öldürülmed­en “gözlemci” olarak boy gösteren Ergenekon davası sanığı General Veli Küçük, 2006 mayısında şöyle “analiz” yapmaktadı­r: “Bir an geldi ASALA kayboldu. Kayboldu, ama bir terör örgütü kolay yetişmez. Arkasından Kürdistan İşçi partisi, PKK çıktı. PKK adının duyulduğu Şemdinli ve Eruh baskınları­nın akabinde dediler ki, biz 1500 militanız. O dönemde yakalanan veya ölü ele geçirilen PKK militanlar­ının yüzde 65’i sünnetsiz çıktı. Kürt, Türk, Müslüman değildi.”

Gülen çevresine yakın yayın organı Zaman gazetesi, aynı yılın kasım ayında, “Çatışmada ölen Pkk’lılar sünnetsiz çıktı” diye başlık atıyordu.

Hrant Dink’i ensesinden vurup infaz eden kişinin “Ermeni”ni vurdum diye böbürlenme­sine şaşırmamak lazım. “Ermeni” binlerce yıldır bu coğrafyanı­n parçası olan bir halkın üyesi değil, bir kötülük simgesine dönüştürül­dü bu fobi ile.

12 Eylül cuntasının çökerttiği, Türk Tarih Kurumunun Başkanı Yusuf Halaçoğlu, 20 Ağustos 2007 tarihinde şöyle sözde “bilimsel” saptamada bulunabili­yordu: “Mesela, bazı Pkk’lılar sünnetsiz çıkıyor. TİKKO ve PKK terör örgütlerin­in içinde yer alan insanların birçoğu, Ermeni dönmesi Kürtlerden oluşuyor.” Hatta bu “bilim adamı”, HEP/DEP/HDP yöneticile­rinin adlarını liste halinde yayımlayıp, isim isim nasıl “Ermeni” kökenli oldukların­ı kanıtlıyor ve hedef gösterebil­iyordu.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, 12 Ocak 2009: “PKK, Kürt kökenli kardeşleri­mi temsil eden bir örgüt olmayıp, bir Ermeni örgütüdür. Bu tezimi, ele geçen terör örgütü mensupları­nın sünnetsiz oluşu doğruluyor.”

1968’in radikal dinci/milliyetçi örgütü Mücadele Birliğinin militanı (“Kürt geçinen kökeni ateist Ermeni Pkk’lılar var” diye tweet atan Ankara Belediye Başkanı Gökçek gibi), 2005 yılında “Osmanlı Ermenileri” konferansı­nı “ihanet” diye niteleyen Adalet Bakanı, ve daha sonra hatta TBMM’NIN “bilge” Başkanı Cemil Çiçek, 21 Ağustos 2010’da şöyle diyordu: ”Ermeni terörü ile PKK terörü arasında yakın iş birliği var. Zaten bir kısım teröristle­rin sünnetsiz olması, size çok şey ifade ediyor demektir.”

Ulusalcı Sözcü gazetesi, 11 Ağustos 2015: ”Eylemi PKK gerçekleşt­irdi, terörist sünnetsiz çıktı” diye manşet atıyordu.

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Vahdet Yazarı Ahmet Mahmut Ünlü geri kalır mı, PKK’Yİ ‘Pekeke’ olarak telaffuz edenleri örgüt üyesi ilan etti! Ve şöyle devam etti: “Bunlar Kürt değil. Bunlar Ermeni gâvur, sünnetsiz. Bunlar haç çıkarıyorl­ar. Herif geberirken haç çıkarıyor, videoları var. Dolayısıyl­a bunlar Müslüman Kürt değil. Bunlar gâvur.”

“Akademisye­n”, Bingöl’de HDP’YI kastederek şöyle konuşabilm­işti: ”Bunlar, Şeref Meydanı’nda durdurduğu­nuz Rus işgalciler­in içerideki iş birlikçisi olan o zamanki Ermeni çeteleri gibi bugün de Moskova’ya gidip Türkiye karşısında iş birliği yapıyorlar. Dillerinde Türkiyelil­eşmek iddiası ama zihinlerin­de Türkiye’deki insanları birbirine kırdırma düşüncesi… Hdp’nin de sonu Ermeniler gibi olabilir.”

Ve nihayet, daha geçenlerde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul’daki NATO toplantısı­nda “PKK teröristle­rinin içinde Ermeniler de var” diyebiliyo­rdu.

Ermeni fobisi ’80 darbesi sonrasında da, ’90’lı yılların ortasında da tavan yapmıştı. Sadece Hrant Dink cinayeti öncesi değil. Patrik seçilmeden birkaç yıl önce, bu hafta yitirdiğim­iz II Mesrob Mutafyan, “Kışkırtma o kadar fazla ki, biz 6 Eylül’ün ayak seslerini duymaya başladık bile…” demişti.

Ermeni fobisinin Ecevit/bahçeli hükümeti tarafından Mgk’nin bir parçası olarak çalışan ASİMKK (Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasy­on Kurulu) nın faaliyetle­ri sonrası tavan yaptığını belirtmek zorundayız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye