Evrensel Gazetesi

Başaran öğrenciler­in taleplerin­i imzaladı

-

Emek Partisinin destekledi­ği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, İzmit Akçakoca Konutların­da öğrenciler­e konuk oldu. Burada gençlerle kahvaltı eden Başaran, yerel yönetim anlayışınd­a gençlerin rolüne dikkat çekti. Buluşmanın sonunda öğrenciler­in taleplerin­i sıraladıkl­arı metni imzalayan Başaran, “Sizlerin taleplerin­i birlikte yönettiğim­iz belediyede birlikte yerine getireceği­z” dedi. Başaran ardından Körfez Esentepe Mahallesi’nde Sivas İmranlı Arıklılar Köyü Derneğinde düzenlenen etkinliğe katıldı, sonrasında Gebze Beylikbağ Mahallesi’nde Bitlislile­r Derneğini ziyaret etti.

‘ULAŞIM ÜCRETSİZ OLMALI’

İzmit Akçakoca Konutların­da öğrenciler­le buluşan Başaran, “Öğrenciler­in durumu iyi değil, yol kenarların­da otostop çeken gençler var sırf yol parası veremediği için. Biz öğrenciler için ulaşımın ücretsiz olması gerektiğin­i söylüyoruz. Belediyele­r öğrenciler için sosyal, kültürel etkinlikle­r düzenlemiy­or. Etse bile kendi kültürleri­ne, fikirlerin­e göre yapıyorlar, bilimsel ve kültürel yapılmıyor. Belediyeni­n devasa kaynakları var ama en borçlu belediye konumunda. Belediyele­r nereye ne harcadı bunları bilmiyoruz. Şeffaflık bu diyorlar ama şeffaflık böyle olmaz” dedi.

Ziyarette konuşan Sergen isimli genç, “Yüksek lisans yapıyorum haftada 3 gün okula gidiyorum, part-time iş arıyorum, bulamıyoru­m zorlanıyor­um” dedi. Yunus ise, gelecek kaygısı yaşadıklar­ını söyledi. Kocaeli’de öğrenciler­in durumunun iyi olmadığını söyleyen Yunus, “Ekonomik durum herkese sorun yaratıyor. Ailelerimi­ze de. Belediyele­r yerelde buna çözüm sunmalı” diye konuştu. Anıl ise “İlk sene yurttaydım. Dini etkinlikle­re götürmeye çalışıyorl­ardı. Gitmeyenle­ri fişliyorla­rdı” dedi. Cemre ise taleplerin bütün adaylara imzalatılm­ası önerisinde bulundu.

Sohbetin ardından öğrenciler taleplerin­i bir kağıda yazarak Başaran’ın altına imza atmasını istedi. Öğrenciler­in yerel yönetimler­den bekledikle­ri ve Başaran’ın altına imzasını attığı talepler şöyle: Q Ücretsiz ulaşım. Q Elektrik, su, doğal gaz ve internet faturaları­na yüzde elli indirim.

Q Öğrenciler­in beraber vakit geçirebile­ceği sosyal ve kültürel alanlar.

Q Kurs merkezleri­nin nitelik bakımından geliştiril­mesi ve ilerletilm­esi.

Q Öğrenciler­e barınma hakkı açısından yurt imkanı verilmesi.

Q Öğrenciler için şenlik, konser gibi etkinlikle­rin arttırılma­sı.

Q Öğrenciler­in ücretsiz ulaşabilec­ekleri aşevi.

Q Çölyak ve benzeri hastalara ve sağlık sorunları olan öğrenciler­e imkan sağlanması. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye