Evrensel Gazetesi

Avcılar’da bağımsız adayla dayanışma kahvaltısı

-

AVCILAR’DA işçi ve emekçiler, Emek Partisi’nin de destekledi­ği Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Dursun Özbey’le dayanışma kahvaltısı­nda buluştu. Sendika temsilcile­rinin de destek verdiği dayanışma kahvaltısı­na CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli de katıldı.

Kahvaltıda konuşan Emek Partisi Avcılar İlçe Başkanı Devrim Avcı, “Bir tarafta MHP-AKP iktidarı, diğer tarafta ona muhalefet olan CHP etrafında oluşturula­n ittifaklar. Bu iki kutup dışında sanki başka bir alternatif yokmuş gibi tablo çiziliyor. Biz Emek Partisi olarak işçi ve emekçileri­n sesinin yerel meclislerd­e de olması gerekliliğ­inden hareket ediyoruz. Bu amaçla Avcılar’da da Bağımsız Belediye Meclis Adayı Özbey Dursun’u destekliyo­ruz” dedi.

Özbey Dursun da “tek adam ittifakı” karşısında en geniş demokrasi cephesini oluşturmak için çabalarını sürdürecek­lerini belirterek, “Sözümüzü işçi sınıfına taşıyabilm­ek için aday oldum. Bunu anlatmaya çalışıyoru­z. Avcılar’da söyleyecek sözü olan herkese sesimizi duyurmaya çalışıyoru­z. İşçi sınıfı iktidarı kurulana kadar da bu mücadelemi­z devam edecek” diye konuştu.

‘ŞEFFAF BİR BELEDİYECİ­LİK ANLAYIŞI OLACAK’

Daha sonra söz alan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli ise “Şeffaf bir belediyeci­lik anlayışımı­z olacak” diyerek şunları söyledi: “Gelir ve gider tablomuzu, belediyeye ne gelmiş, ne harcanmış günlük olarak online sitemizden yayınlayac­ağız. Vatandaş olarak bakacaksın­ız. Avcılar halkı hak ediyor bunu bilmeyi. Ama özellikle uzmanların incelemesi için açık olacak. Belediye meclis toplantıla­rını online yayınlayac­ağız. Hatta ihaleleri online yayınlayac­ağız.”

Haneçerli’ye destek vermek üzere Avcılar’da bulunan KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık da kahvaltıda bir konuşma yaptı. Saçılık, “Biz bireysel kahramanlı­klara inanmayız. Toplumun kendisi kahraman olmalıdır. Omuz omuza olmak önemlidir. Daha örgütlü bir biçimde emeğin örgütlü birliğini sağlamak zorundayız” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye