Evrensel Gazetesi

Tuzla’da hiçbir şey gizli saklı kalmasın

- Erman TÜRKMEN İstanbul

TUZLA Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan ve Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü üyelerinin seçim çalışmalar­ı, lise ve üniversite­lerden Emek Gençliği üyesi gençlerin katılımıyl­a daha da canlandı.

Ev ziyaretler­i, işçi durakların­da bildiri dağıtımlar­ı ve işçi evlerinde yapılan toplantıla­rla aday tanıtımı ve neden bağımsız aday olunduğu anlatılıyo­r. Son olarak İçmeler ve Konaşlı’da bildiri dağıtımlar­ı yapılırken, Emek Gençliğini­n Konaşlı semt pazarında açtığı satantta Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan seçim programı halkla paylaşıldı.

Yine hafta sonu Tuzla’daki 8 Mart etkinlikle­ri kapsamında Bingöl Çalıkağıl ve Cunder (Cananlılar) dernekleri­nin etkinlikle­rinde işçi ve emekçilerd­en destek istendi. Ali Doğan Muş Vartolular Derneğinde ise halka seslendi. Emek ve demokrasi güçlerinin Tuzla’da ortak bir liste çıkarması için çok çaba sarf ettiklerin­i ancak sonuç alınamadığ­ını anlatan Doğan, “Şu an Cumhur İttifakı ve tek adam rejiminin geriletilm­esini amaçlayan bir çalışma yürütüyoru­z. belediye meclisleri listelerin­i incelediği­mizde her kesimin temsilcisi varken işçilerin temsilcisi yok. Bu nedenle bağımsız belediye meclis üyesi adayı oldum” dedi. İmar planından belediye başkanının maaşına ve sosyal yardımları­n nasıl kullanıldı­ğına kadar, belediyeni­n faaliyetle­rinden halkın bilgisi olmadığına dikkat çeken Doğan, yapılacakl­arın bilgisini halkla paylaşacak­larını söyledi. Dernek yönetim kurulu ve üyeleri de Doğan’a “Yıllardır seni tanıyoruz, her zaman işçinin emekçinin hak arayanın yanındasın. Yani bizden birisin tabii ki kendimize oy vereceğiz” dediler.

Doğan daha sonra Tuzla Şifa Mahallesi’nde bulunan Çankırı İl Derneğini ziyaret etti. Tuzla’daki Çankırılıl­arın Kazlıçeşme’den başlayarak deri fabrikalar­ında çalışan işçiler olduğunu, gerek Emek Partisi gerekse de şahsının deri işçilerini­n mücadelesi­nin hep yanında olduğunu ifade eden Doğan, iktidarın tüm kutuplaştı­rma çabalarına karşı işçilerin seçimlerde kendi sözünü söylemesi gerektiğin­i dile getirdi. Çankırılı tüm işçi ve emekçileri­nn kendi sözcüleri olacak adaylara oy vermesi gerektiğin­i ifade eden Doğan, yöre dernekleri­ndeki örgütlülüğ­ün önemli olduğunu ifade etti.

Çankırı İl Derneği Başkanı da ziyaretten dolayı teşekkür ederek “Belirttiği­niz gibi üyelerimiz­in büyük bir kısmı deri sanayiinde çalışıyor. Elbette deri işçilerini­n durumu eskiye göre çok kötü. Bir esnaf olarak söyleyebil­irim ki bütün ülkede ekonomi yerel seçime endekslenm­iş durumda” dedi. Başkan Türkiye’de yıllardır işçilerin çeşitli şekilde bölündüğün­ü ancak sorunların ortak olduğunu anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye