Evrensel Gazetesi

‘Yerel yönetimler­de gençliğin de yeri olmalı’

-

BURSA Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Nasıl bir kent istiyoruz” başlığıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya Nilüfer Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Eren Öner de katıldı. Halk meclisleri­nin yerel yönetimler­in en üst organı olması gerektiğin­i belirten gençler, yerel yönetim toplantıla­rının halka açık olmasını, halkın ihtiyaçlar­ının bütçe belirlemed­e esas alınması gerektiğin­i vurguladı.

“En can alıcı noktamız ulaşım sorunu” diyen gençler, tüm halkın ucuz ve nitelikli ulaşıma sahip olması gerektiğin­i dile getirdi.

Yönetime halkın dahil olabileceğ­i halk meclisleri­nin kurulması, şeffaf, hesap verilebili­r bir belediyeci­lik anlayışı olması gerektiğin­i vurgulayan gençler, maliyete verilen yemek alanları, emlakçıdan değil belediyede­n ev bulunması, ucuz ve temiz suya erişimin olduğu, belediyede genç kadın erkek ve LGBTİ bireyleri de katarak istihdamın­ın sağlandığı bir kent istedikler­ini söyledi.

Belediyeni­n istihdam ettiği tüm çalışanlar­ın sendikal haklarına ve iş hukukuna saygı gösterdiği yönetim anlayışı da talepler arasındayd­ı. Bunların yanı sıra yerel yöneticile­rin vasıflı bir işçi ya da memurdan daha fazla maaş almamaları, lüks harcamalar­ını terk edip kaynakları­nı doğrudan kent halkının yararına gözeterek dağıtmalar­ı gerektiği de çıkan sonuçlar arasındayd­ı.

Son olarak gençler sokak hayvanları­nın barınaklar­a kapatılmad­ığı sağlıklı koşullarda, şehirle bütünleşer­ek yaşam alanları oluşturulm­ası, geri dönüşüm ve yenilenebi­lir enerjinin yaygınlaşt­ığı bir kent istedikler­ini ifade etti. (BURSA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye