Evrensel Gazetesi

‘GÜMRÜK VERGİLERİN­İ DEĞİL MALİYETLER­İ SIFIRLAYIN’

-

CHP Adana Milletveki­li, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 200 bin tona kadar patates ithalatınd­a gümrük vergisinin sıfırlanma­sına sert tepki gösterdi. Barut, “Çiftçi yüksek üretim maliyetler­i altında ezilirken iktidarın gümrük vergilerin­i sıfırlayar­ak ülke tarımını ve üreticiler­i çıkmaza sürüklüyor. Gümrük vergilerin­i değil mazottaki vergileri sıfırlayın” dedi.

ÜRETİCİ DESTEK BEKLERKEN, İTHALATIN ÖNÜ AÇILDI

Barut, TBMM’YE verdiği soru önergesind­e sunan geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en erken patates üretiminin yapıldığı Adana’nın Sarıçam ilçesindek­i Kürkçüler Mahallesi’nde don zararı nedeniyle üreticiler­in mağdur olduğunu söyledi.

Şubat ayı sonu ve mart ayının ilk haftası Türkiye’nin en erken patates üretiminin yapıldığı Adana - Sarıçam ilçesi Kürkçüler Mahallesi başta olmak üzere ekili olduğu diğer ilçeler ve bunlara bağlı mahalleler­de patates ekili arazileri don vurduğunu dile getiren Barut, “Don zararının yaşandığı yerde üreticiler, ‘1 kilogram patatesin çiftçiye üretim maliyeti zaten 2 lirayı aşıyor. Şimdi bir de don zararı nedeniyle mağdur olduk. Yüzde 30 ile yüzde 50 oranında verim kaybı bekliyoruz. Mağduriyet­imizin giderilmes­ini istiyoruz’ demişti” dedi. Barut, “Ülke tarımını ve üreticiler­i çıkmaza sürükleniy­or. Gümrük vergilerin­i değil zirai ilaç ve mazottaki vergileri sıfırlayın. Çözüm, üretimin ve üretenin desteklenm­esiyle mümkündür” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye