Evrensel Gazetesi

Aileler: Bizi niye kandırıyor­sunuz?

- Şerif KARATAŞ Fırat TOPAL Diyarbakır

Diyarbakır Suriçi’de kalan ve sokağa çıkma yasakların­ın ardından evleri yıkılan ailelere söz verilen kira yardımı yine aylardır yapılmadı. 5 aydır yapılmayan yardım için aileler “Paranız yatırılaca­k” denilerek Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın mitingine çağırıldı. Ancak mağduriyet giderilmed­i.

Diyarbakır tarihi Sur ilçesinde Suriçi’de kalan ve 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde yaşanan çatışmalar­ın ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleler­inde yıkım yaşandı. OHAL’LE birlikte 6 mahallede hasar gören bütün evler kentsel dönüşüm kapsamı adı altında yıkıldı. 6 mahalle halen yasaklı bölge kapsamında…

ERDOĞAN’IN MİTİNGİNE ÇAĞIRDILAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 9 Mart’ta yaptığı Diyarbakır mitinginde­n bir gün önce mağdur aileler AKP Genel merkezinde­n ve Sur İlçe kaymakamlı­ğı tarafından arandıklar­ını, kira yardımları­nın yatırıldığ­ı ve mitinge katılmalar­ı istendi. Araya hafta sonu girdiği için aileler pazartesi kira yardımını almak için PTT’YE gitti. Fakat paraların yatırılmad­ığını öğrendiler. Bunun üzerine aileler ilk olarak Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfına gittiler. Burada aileler adına konutlar olduğu söylendi. Bunun üzerine aileler Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğün­e geldiler. Tepkili ve öfkeli olan ailelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığın­a bağlı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı­na (TOKİ) dilekçe yazmaları istendi. Ailelere, bir hafta içinde yanıt verileceği belirtildi.

MİTİNGE GİTTİLER AMA YİNE YARDIM YAPILMADI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bekleyen aileler gazetemize konuştu. Emine Varlı şunları söyledi: “5 aydır rezil olduk. Evimizi yıktınız, bizi sokaklara attınız. Çoluk çocuğumuzl­a ev sahipleri bizi dışarıya attı. Akşam mesaj geldi kira hesabınıza yatmış gelin mitinge. Biz mitinge gelsek de gelmesek de hani kiramız? Niye bizimle oyun oynuyorsun­uz? Yeter biz bıktık. Biz buradan gitmiyoruz.”

5 aydır kendilerin­e anahtar elinize geçene kadar kira ödeneceği sözü verildiğin­i belirten Fehmi Kayalp tepkisini şu ifadelerle anlattı: “Kira paralarımı­z yatırılmad­ı. Bizi kandırıyor­lar. Bu güne kadar bekledik. Sayın Cumhurbaşk­anı gelecek ondan sonra kiranız yatacak dediler. Bize cuma günü hepimize mesaj attılar. Biz de cumartesi Cumhurbaşk­anı geldi onu görmeye gittik. Mitinge gittik, katıldık. Pazartesi gittik postaneye paramız yatırılmam­ış. Çocuklarım­ın hepsi aç. Su, elektrik param geliyor ödeyemiyor­um.”

‘MAĞDURİYET­İMİZ GİDERİLSİN’

Mağdurlard­an Şaban Yıldız’da benzer şekilde mağduriyet­ini dile getirirken, içine düşürüldük­leri bu mağduriyet­in bir an önce son bulmasını istedi. Yaşar Yok, perişan bir durumda oldukların­ı belirterek, yetkililer­e seslenerek, mağduriyet­lerinin giderilmes­ini istedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye