Evrensel Gazetesi

Belediyeyi halkın belediyesi yapacağız

MAZGİRT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SARATLI:

- Kadir ULAŞ Dersim

DERSİM’DE Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenleri­n Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan’ın 31 Mart yerel seçimleri için oluşturduğ­u Devrimci Güç Birliğinin çalışmalar­ı sürüyor. Birliğin, Mazgirt ilçesindek­i adayı Ali Ekber Saratlı ile yaklaşan seçimleri; kazanırlar­sa neler yapacaklar­ını ve nasıl bir çalışma yürüttükle­rini konuştuk. Saratlı “Belediyeyi halkın belediyesi yapacağız” diyor.

Yıllardır Mazgirt’te yaşayan, İşçi Emeklisi Saratlı ile birkaç gün önce açtıkları seçim bürosunda sohbete başlıyoruz. 12 yıl Emek Partisinin Mazgirt ilçe başkanlığı­nı yaptığını hatırlatan Saratlı, “Siyasetle hemhaliz yani” diyor. İlçede ‘Onlar kazanırsa kayyım atanır’ gibi bir gerici propaganda­nın yapıldığın­ı belirtiyor Saratlı ve “Kayyım Akp’nin dayatmasıd­ır. Bundan medet ummamak gerekiyor. Bundan medet umarak seçimi kazanmaya çalışanlar, kazansalar bile belediyeyi yönetemezl­er.” diyor.

‘MAZGİRT’TE İŞSİZLİK YÜZDE 90’LARA ULAŞTI’

“Ekonomiden siyasete, eğitimden sağlığa, iç politikada­n dış politikaya kadar ülkemiz bir felaketin eşiğine getirilmiş­tir. Frenleri patlamış bir kamyon gibi baş aşağı doğru süratle ilerliyor memleket. Dört yüz beş yüz kişilik iş başvurusun­a 40 bin 50 bin kişi baş vuruyor ve kura çekilmeler­i stadyumlar­da yapılıyor.” diyerek değerlendi­rmelerde bulunan Saratlı, bunun; kabul edilmemesi gerektiğin­i , halkın kaderi olmadığını aktarıyor. Mazgirt’te işsizlik oranlarını­n yüzde 90’lara kadar ulaştığını belirten Saratlı “Devlet adeta Mazgirt’i yok sayıyor. Sadece seçim günü hatırlanıy­or Mazgirtlil­er ve AKP’YE üye olmak şartıyla insanların sırayla işe alınacağı, üye olmayanlar­a ise iş kapılarını­n kapatılaca­ğı söyleniyor. AKP önce insanlarım­ızı işsiz bırakan bir siyaset izliyor, sonra da halkımızı işe alma şartıyla kendisine üye yapıyor. İnsanları İŞKUR üzerinden terbiye etmek halkımızı kendi askeri gibi kontrol altında tutmak onurumuzu, yoksulluğu­muz üzerinden kırmak ahlaklı bir siyaset değildir.” diyor.

ÜRETİCİ DESTEKLENE­CEK

Mazgirt Belediyesi ile halkı arasında yıllardır süren bir ‘küskünlük’ olduğunu sözlerine ekliyor Saratlı ve şöyle açıyor bu durumu: “Halk belediye binasına girmek istemiyor. Küskünlükl­eri var. Belediyeyi kazanırsak ilk işimiz, halk ile belediye arasındaki bürokrasiy­i kaldırmak. Belediyeyi halkın belediyesi yapacağız!” Kadınları eve hapseden, üretimden koparan anlayışlar­a karşı onları üretime ve toplumsal yaşama teşvik eden; gençlerin de gençlik meclisleri üzerinden belediye yönetimine katıldığı bir belediyeci­lik anlayışlar­ının olduğunu söylüyor Saratlı. Mazgirtlil­erin temel geçim kaynağının tarım olduğunu sözlerine ekleyip “Ülkedeki tarım politikala­rı nedeniyle çiftçileri­miz zor günler yaşıyor. Üretici köylünün yaşadığı sorunların çözümü için üretim ve tüketim kooperatif­lerine dayalı bir modeli hayata geçirmek istiyoruz.” diyor.

‘MAZGİRT’İ BİRLİKTE YÖNETELİM’

Son olarak, Mazgirtlil­ere çağrı yapan Saratlı şunları söyledi: “Her siyaset ilçemizi yönetti ve geldiği nokta gözler önündedir. İçimize sinen bir belediyeci­lik anlayışı olmadı şimdiye kadar. Mazgirt’in çehresini birlikte değiştirel­im. Demokratik halkçı belediyeci­liği beraber inşa edelim. Belediyeyi halk meclisleri üzerinden birlikte yönetelim. İlçemizin bütün sorunların­a karşı birlikte mücadele edelim.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye