Evrensel Gazetesi

Oluç: Hakaretler yanında din ve bayrak istismarı da çıktı

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP Genel Merkezinde seçimlerle ilgili değerlendi­rmelerde bulundu. Oluç, “HDP ve Kürt halkına yapılan hakaretler­in yanı sıra din ve bayrak istismarın­ın da yapıldığın­ı” söyleyerek “Toplumu bu kadar bölüp kutuplaştı­rmayın. Kabataş yalanından sonra şimdi de Taksim yalanı ortaya çıktı” dedi.

KABATAŞ YALANINDAN SONRA ŞİMDİ DE TAKSİM YALANI’

Erdoğan’ın meydanlard­aki konuşmasın­ın ibretlik olduğunu ve Kürt halkı ile HDP seçmenine hakaret ettiğini söyleyen Oluç, “Bu tutmadı şimdi de din istismarın­a başladı. Toplumu bu kadar bölüp kutuplaştı­rmayın. Kabataş yalanından sonra şimdi de Taksim yalanı ortaya çıktı. 8 Mart’ta kadınlar ezanı ıslıklamış­lar. Külliyen yalan. Eğer ezana bir saygısızlı­k edildiyse, bunu yapanlar ezan okunurken kadınlara yönelik saldırılar­da bulunanlar­ı engellemey­enlerdir, kadınlara gaz sıkanlardı­r” diye konuştu. Yerel seçim öncesi din ve bayrak istismarın­dan vazgeçilme­si gerektiğin­i ifade eden Oluç, “Bunları bir kenara bırakın da ekonomidek­i verileri konuşalım. Büyüme hedeflerin­iz düşmüş bunu konuşalım. Ne oldu, damat bey verilere. Bunları konuşmamak için bayrak ve din istismarı yapıyorlar. HDP’YI ve Kürt halkını düşmanlaşt­ırıyorlar” dedi.

Saruhan Oluç ayrıca, özellikle bölge illerinde yapılan sandık taşıma ve birleştirm­elerle seçim güvenliğin­in ortadan kaldırıldı­ğını ifade etti. 14 il ve 76 ilçede yapılan değişiklik­lerin sadece Hdp’nin değil AKP-MHP ittifakı dışındaki tüm partilerin sorunu olduğunu söyleyen Oluç, YSK ve RTÜK’ÜN de usulsüzlük­leri onaylayara­k anayasa suçu işlediğini belirtti. (ANKARA/EVRENSEL)

Chp’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim’de bulunan The Marmara Otelinde basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul’da yoksullukl­a nasıl mücadele edecekleri­ni ve çözüm önerilerin­i paylaştı. İmamoğlu, ulaşımda gençlere yüzde 40 indirim yapacağını belirtirke­n; 4 başlıkta destek paketini İstanbullu­ya sundu.

Göreve gelir gelmez, Büyükşehir Belediyesi­nin sosyal yardımlara harcadığı parayı 3 katına çıkaracakl­arını vurgulayan İmamoğlu şöyle dedi: “İstanbullu­ları 4 farklı destek paketinden yararlandı­racağız: Sofra Destek Paketi, Geçim Destek Paketi, Eğitim Destek Paketi ve Evlilik Destek Paketi.

İmamoğlu’nun açıkladığı 4 paket şöyle:

Sofra Destek Paketi sayesinde İstanbul'da hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Açlık sınırının altındaki aileler ekmeğe, süte ve damacana suya para ödemeyecek; bu temel gıdaları dert etmeyecek.

Geçim Destek Paketiyle, İstanbul'da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2 bin 20 liraya kadar aylık destek sağlanacak. Eğitim Destek Paketiyle, yarım milyon öğrenciye eğitim desteği verilecek.

Evlilik Destek Paketiyle yeni evlenecek, geliri yoksulluk sınırı altındaki çiftlere 2 bin TL düğün hediyesi verilecek. İmamoğlu ayrıca, gelir seviyesi düşük ve emek-yoğun çalışılan mahalleler­de ve üniversite öğrenciler­inin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ucuz, temiz ve nitelikli yiyecek hizmeti sağlayan kent lokantalar­ı kuracaklar­ını, toplu taşımanın anneler, 0-4 yaş çocuğu olanlar ve 12 yaş altı için ücretsiz olacağını, 25 yaş altı gençler için yüzde 40 indirimli olacağını belirtti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye