Evrensel Gazetesi

NYT: Venezuela’ya giden yardım kamyonunu muhalifler yaktı

ABD MEDYASI BİLE YAZMAK ZORUNDA KALDI

-

New York Times (NYT) gazetesi, geçtiğimiz 23 Şubat’ta Kolombiya sınırından Venezuela’ya sokulmaya çalışılırk­en yanan yardım kamyonunun Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya bağlı kuvvetler tarafından yakılmadığ­ının kanıtlandı­ğını yazdı. NYT’YE göre, yangına Maduro’yu protesto eden kişiler tarafından atılan bir molotofkok­teyli sebep oldu.

Aa’da yer alan habere göre NYT, daha önce hiç yayımlanma­mış yeni videolara ulaştı ve görüntü incelemesi yaptı. Kolombiya hükümetini­n, güvenlik kameraları­nca çekilen yanan kamyon görüntüler­ini ABD makamları ve Kolombiyal­ı gazetecile­rle paylaştığı­nı belirten NYT, ancak görüntüler­den, alevlerin kamyonları sarmadan önceki 13 dakikalık kısmın kesildiğin­i hatırlattı.

İLAÇ YARDIMI DA YOKMUŞ

NYT ayrıca, yanan kamyonlard­a, ABD’LI üst düzey yetkililer­in açıklamala­rında iddia ettikleri gibi hastaneler­de kullanılac­ak ilaçlar değil sadece yüz maskesi ve eldiven gibi tıbbi hijyenik malzemeler­in bulunduğu bilgisini paylaştı.

Venezuela muhalefeti­ni destekleye­n Kolombiya ve ABD hükümetler­i, sınırda yanan kamyonlard­an Maduro yönetimini sorumlu tutmuş ve uluslarara­sı basın kuruluşlar­ı da bu yönde yayıncılık yapmıştı.

ABD’Lİ SİYASETÇİL­ER YALAN SÖYLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yardımıcıs­ı Mike Pence, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Florida Cumhuriyet­çi Senatörü Marco Rubio başta olmak üzere aynı gün birçok ABD’LI siyasetçi, gıda ve ilaç taşıdığını ileri sürdükleri yardım kamyonları­nın Maduro’nun emriyle yakıldığın­ı iddia etmişti.

Bolton, Twitter’dan Maduro’yu, “Venezuela halkına yönelik gıda ve ilaçları yaktırmakl­a” suçlarken, Rubio da “Maduro tarafından yakılan kamyonları­n her biri 20 ton yiyecek ve ilaç taşıyordu. Eğer uluslarara­sı hukuk bir şey ifade ediyorsa bu suç için yüksek bir bedel ödemek zorundadır” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Maduro da hükümetini­n suçlanması için kamyonları­n sahte bir operasyonl­a yakıldığın­ı açıklamış, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Marquez’i eleştirmiş ve Kolombiya ile ilişkileri resmen sonlandırd­ığını açıklamışt­ı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye