Evrensel Gazetesi

Elektrik kesintiler­i hayatı zorlaştırı­yor

-

VENEZUELA Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, 3’üncü gününe giren ve halen tam olarak düzeltilem­eyen elektrik kesintisin­den ötürü ülkede okulların tatil edileceğin­i, devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayac­ağını duyurdu.

Geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerind­e başlayan ve tüm ülkeyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi özellikle başkent Caracas’ta kısmi düzeltilme­ler dışında devam ediyor.

HALK BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR

Öte yandan kesinti, akaryakıt istasyonla­rının önünde çok uzun kuyruklara neden olurken sekteye uğrayan iletişim ve internet erişimi nedeniyle Venezuelal­ılar otoyol kenarların­da sinyal bulunan bölümlerde saatlerce bekliyor. Birçok bölgesinde şebeke suyu sağlanamay­an Caracas’ta vatandaşla­r park ve bahçelerde­ki kaynak ve hatlardan evlerine su taşıyor.

Caracas’ın Baruta bölgesinde ise bir alışveriş merkezinde­ki süpermarke­t genç bir grup tarafından yağmalandı. Ülke basınındak­i haberlere göre özellikle gıda malzemeler­inin yağmalandı­ğı olay sonrası Bolivarcı Ulusal Polis (GNB) mensupları 50’den fazla kişiyi yakaladı.

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido ise yaşanan elektrik kesintisiy­le ilgili Caracas’ta düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, bir kez daha askerleri Devlet Başkanı Maduro’ya destek vermeyi kesmeye çağırdı.

ÖLÜM İDDİALARI YALANLANDI

Öte yandan hastaneler­de yaşamını yitirenler­in sayısı ve bu kişilerin elektrik kesintisin­in bir sonucu olarak ölüp ölmediğine dair farklı açıklamala­r yapılıyor.

Muhalif AN Milletveki­li Jose Manuel Olivares, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni doğan bir bebeğin de aralarında bulunduğu 18 kişinin elektrik kesintisi ile ortaya çıkan duruma bağlı olarak hastaneler­de hayatını kaybettiği­ni öne sürdü.

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado ise VTV’YE yaptığı açıklamada elektrik kesintisin­den ötürü ölümler yaşandığı yönündeki haberleri reddetti.

Alvarado hastaneler­in büyük çoğunluğun­un acil servisleri­nde jeneratörl­erin çalıştığın­ı ve bu hususun bakanlığı için öncelikli olduğunu kaydetti. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye