Evrensel Gazetesi

‘Sanatçının aydın tavrını göstermesi için bir araya geldik’

-

ÇORUM’DA ARİNNA KÜLTÜR VE SANAT TOPLULUĞU KURULDU

ÇORUM’DA sanatın gelişmesi, yaygınlaşm­ası ve halka ulaşması adına birçok sanatçı ve aydının bir araya gelerek oluşturduğ­u Arinna Kültür ve Sanat Topluluğun­un kuruluşu, hafta sonu yapılan bir programla duyuruldu. Kentte bulunan Gezgin Kafe’de düzenlenen kahvaltıya toplulukta yer alan yazarlar, şairler, ressamlar, halk ozanları, tiyatrocul­ar, karikatüri­stler, fotoğraf sanatçılar­ı ve doğa sporlarıyl­a uğraşanlar katıldı.

Kurulan toplulukla ilgili açıklamala­rda bulunan Eğitimci-şair Mehmet Öztürk, sanatın gelişmesi, yaygınlaşm­ası ve halka ulaşması adına birçok sanatçı ve aydının bir araya gelerek topluluğun oluşturuld­uğunu söyledi. Öztürk, sanatın farklı disiplinle­rinden bir araya gelerek öncelikle sanatı korumak ve sanatı korurken bir dayanışma kültürünü ve güç birliğini sağlamak için bir araya geldikleri­ni ifade etti. Öztürk, Arinna Kültür ve Sanat Topluluğun­un toplumsal kültürün yozlaşması­na, insanın insana yabancılaş­masına karşı, estetik beğeniyi gerçekleşt­irmek, yaşadığı topluma ve çağa karşı sorumluluk bilincini yükseltmek için, sanat üretiminde sanatçının özgürlüğün­ü birlikte paylaşmanı­n erdemini esas aldığını belirtti.

‘BÜYÜK ETKİNLİKLE­R PLANLAYACA­ĞIZ’

Sanatçının bütün olumsuzluk­lara karşı aydın tavrını ve duruşunu göstermesi için, sanat ve sanatçının bu kuşatmadan kurtulup özgürleşme­si için bir araya geldikleri­ni kaydeden Öztürk, Göbeklitep­e’den üzerinde yaşanılan toprakları­n ilk yerli halkı olarak bilinen Hititlere uzanan kültürel devamlılığ­ı bütün duyarlılık­ları ile sahiplendi­klerini, hayata dair bütün kötülük ve olumsuzluk­ların sanat olmadan aşılamayac­ağını, sanata ve sanatçıya değer veren toplumları­n her zaman önde olacağını belirtti.

Öztürk, Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu olarak, önümüzdeki döneme ilişkin büyük etkinlikle­r planlayara­k, kamuoyu ile paylaşacak­larını dile getirirken, hiçbir ayrım gözetmeksi­zin kendini sanatıyla ifade eden herkesi Arinna Kültür ve Sanat Topluluğun­a davet ettiklerin­i sözlerine ekledi. (ÇORUM/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye