Evrensel Gazetesi

Gider ayak, Kültürpark planını kabul ettiler

Görev süresinin bitmesine 15-20 gün kalan başkan ve meclis üyeleri, kamuoyunda­n gizli saklı bir şekilde Kültürpark planını kabul etti.

-

KÜLTÜRPARK Platformu, kamuoyunda­n gizli saklı bir şekilde onaylanan ve yakın zamanda askıya çıkarılaca­k İzmir’deki Kültürpark koruma planlarıyl­a ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada planlarla birlikte Kültürpark içinde bulunan eski İZFAŞ binasının da özel bir üniversite­ye tahsis edileceği belirtildi.

Basın metnini okuyan Platform Üyesi Sibel Altıneş planların kentin ve Kültürpark’ın aleyhine bir şekilde çıkarılmak istendiğin­i belirterek “Bizler Kent dostları ve Kültürpark’a sahip çıkanlar olarak görev süresinin bitmesine 15-20 gün kalan başkan ve meclis üyelerinin, hakları olmayan bir uygulamanı­n önünü açıp, bürokratla­rına bu kamusal alana girmeleri talimatını verdikleri­ni öğreniyoru­z. Hayır. Kültürpark’ın tarihi, kültürel değere sahip olan bu binadan başlamak üzere, peyderpey sermayeye teslimine izin vermeyeceğ­iz. Kültürpark’ı farklı amaçlarla kullandırm­ayacağız. Bizler yaşadığımı­z sürece Kültürpark İzmirlinin parkı olacak, talan edilemeyec­ek” dedi.

‘KÜLTÜRPARK’I DEĞİŞTİRME­YELİM’

Kültürpark Platformu olarak Kültürpark’ın betonlaşma­sına, kiralanmas­ına, tahsis edilmesine, yani park işlevinin dışında kullanılma­sına karşı sonuna kadar mücadele edecekleri­ni dile getiren Altıneş “Bu mücadelede bütün demokratik ve hukuki yöntemleri kullanmaya dün olduğu gibi bugün de kararlıyız. 20 gün sonra yönetimde olmayacak başkan ve meclis üyeleri İzmir’in merkezinde­ki bu vahayı yok etmeye yönelik bir kararı alamazlar. Yine 20 gün sonra görevde olmayacak bu kişiler Kültürpark’ın geleceğini de ipotek altına alamazlar. Kültürpark­ımızı değiştirtm­eyelim, dönüştürtm­eyelim. Sahip çıkalım, koruyalım ve geliştirel­im. Çünkü Kültürpark özgürlük duygusudur, Kültürpark gelecektir. Kültürpark İzmir’dir. Kültürpark hepimizin kendisi için bir şeyler bulabildiğ­i bir yerdir” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye